CAS PISTORIUS

Pistorius es treu les pròtesis i mostra al tribunal com camina sense elles

L'atleta paralímpic declara com a testimoni en el judici per l'assassinat de la seva xicota

L'atleta paralímpic Oscar Pistorius ha deixat al descobert les pròtesis que porta a les cames davant del tribunal per treure-se-les després i demostrar les dificultats que té per desplaçar-se sense elles.

Pistorius, que des de dilluns declara com a testimoni en el judici per l'assassinat de la seva xicota i model Reeva Steenkamp, ha canviat aquest dimarts el seu habitual vestit fosc per uns pantalons curts i una samarreta blanca, seguint les instruccions del seu advocat

Durant la vista, el corredor s'ha acostat a la reconstrucció de la porta que separava el dormitori del bany on va morir la seva xivota a la casa de l'atleta a Pretòria, tant amb les pròtesis posades com sense elles. Pistorius ha exhibiy davant la jutge, Thokozile Masipa, la seva falta d'equilibri quan ha caminat sense les seves pròtesis, prova amb la qual la defensa pretén demostrar l'altura de l'esportista respecte de la porta del bany de casa, a través de la qual va tirotejar Steenkamp el 14 de febrer del passat any.

Després de la demostració, el velocista ha relatat com la matinada del crim es va despertar i va portar del balcó un ventilador a l'habitació. L'acusat va explicar que quan va tornar a l'habitació, que es trobava a les fosques, va escoltar com s'obria la finestra del bany i va pensar immediatament que un lladre s'havia colat a l'habitatge.

Després de prendre la pistola –amb la que, segons ha dit, sempre dorm–, Pistorius va tractar d'alertar a crits la seva xicota i l'intrús pel passadís que porta al bany.