FUTBOL SALA
Esports 28/04/2018

El Palma Futsal guanya 3-2 i acaba sisè

La victòria davant el Cartagena emparella els mallorquins amb ElPozo Múrcia en el ‘play-off’ pel títol

Juanmi Mas
Felipe Paradinsky i Diego Quintela celebren un gol abans que el gallec acabàs lesionat.

PalmaEl Palma entrà en el partit molt mentalitzat de la importància d’aconseguir una victòria que pogués significar acabar la lliga regular en sisena plaça. Així, els homes de Vadillo ho donaren tot en els primers compassos del xoc i arribaren amb molta freqüència a la meta defensada per Raúl. Tant varen insistir-hi els mallorquins que el gol arribà mitjançant Claudino, qui aprofità una gran passada de Diego Nunes i rematà una pilota que només va haver d’empènyer al fons de la xarxa per estrenar el marcador (1-0). L’argentí va estar a punt d’ampliar l’avantatge amb una vaselina que va evitar Draho de manera acrobàtica sobre la mateixa línia de gol.

El Cartagena va fer una passa cap endavant i va tallar la inèrcia favorable dels locals per tenir més alternatives en atac. Els homes de Juan Carlos, l’entrenador dels murcians, posaren a prova en diverses ocasions un Nico Sarmiento que va resoldre de manera excel·lent per mantenir la seva porta a zero. El Palma també va tenir les seves oportunitats, però el marcador no es va moure en cap dels dos sentits, fins que Paradynski va rebre la pilota dins l’àrea a setze segons per al descans i va marcar (2-0).

El Plásticos Romero Cartagena necessitava capgirar la situació per tenir opcions de classificar-se per al play-off pel títol i, després de passar pels vestuaris, va fer una nova passa cap endavant. Els de la Regió de Múrcia varen incomodar en dues ocasions Sarmiento en poc més d’un minut de joc de la segona meitat, sense èxit. El Palma augmentà la pressió defensiva per crear dificultats als de Guillamón i igualar les forces després d’un moment de sofriment.

El Cartagena va fer pujar la línia defensiva a mitjan pista i fruit d’això gaudí de diversos contracops que obligaren Nico Sarmiento a esforçar-se per no rebre un gol. Això també creà espais al Palma Futsal, que ho va aprofitar per organitzar un atac de dos contra un liderat per Tomaz i Diego Quintela. El gallec va marcar a porteria buida per deixar el partit encarrilat (3-0). Guillamón reaccionà a la diana de Quintela alineant porter jugador a dotze minuts per a la conclusió del matx. Els visitants varen treure rèdit de l’estratègia. Nico Sarmiento va fer falta sobre Baron dins de l’àrea i l’àrbitre ho va castigar amb un penal que es va encarregar de transformar Juanpi per mantenir una petita esperança en el conjunt cartaginès a deu minuts per al final (3-1).

El Cartagena no abaixà els braços i esgotà les seves darreres opcions de treure un bitllet per al play-off. Els de Guillamón brodaren l’atac de cinc i rondaren per la porteria de Nico Sarmiento amb molt de perill. Continuà el domini visitant, que es convertí en gol a quatre minuts i mig del final. Fernández connectà una volea dins l’àrea que es colà en la porteria illenca i que estrenyia les coses amb vista al final de partit (3-2). Tots dos equips tenien diferents objectius i el final es presentava agònic.

El sofriment es va mantenir fins al darrer segon, però el Palma Futsal va mantenir la porteria infranquejable. Aquest triomf ara li dona la sisena plaça de la lliga regular i haurà de jugar amb ElPozo Múrcia en la primera eliminatòria del play-off pel títol.

Lesió de Quintela

La pitjor notícia que va deixar el partit contra el Cartagena va ser la lesió de Quintela en el darrer minut. El gallec va abandonar la pista amb un cop molt fort al peu dret. Podria convertir-se en la primera baixa important abans d’afrontar l’eliminatòria contra els murcians, que es disputarà a partir del segon cap de setmana de maig.