Esports 12/10/2011

Joan Castells "No estic d'acord que qui té poder sempre se n'aprofita"

Barça "Qui s'estima el Barça li ha de mostrar respecte i no aprofitar-se'n en benefici particular" Notorietat "Ser directiu i ser el centre d'atenció també té una part negativa"

A.s.
2 min
Joan Castells al seu despatx de l'asseguradora Fiatc. Pere Tordera

Tothom pensa que qui vol estar a la directiva del Barça és per fer-hi negocis i treure'n profit.

És evident que ser directiu del Barça et dóna notorietat. Ara, en aquest país, i no només en el món de futbol, es parteix sempre de la base que qui està en un lloc de poder s'aprofita sempre del càrrec, i no hi estic gens d'acord perquè hi ha moltíssima gent honesta.

Però algun benefici sí que se'n treu.

El Barça és una institució molt important i qui se l'estima li ha de mostrar un respecte i no aprofitar-se'n en benefici personal. De la meva experiència personal puc dir que cap directiu de la meva època tenia targeta de crèdit del Barça i tot ens ho pagàvem nosaltres.

És difícil no caure en el munt de temptacions que deus tenir sent directiu?

Mira, quan era directiu el Barça em va proposar de ser l'asseguradora del club i no ho vaig acceptar.

Ara per ser directiu sí que se t'obren més portes per als teus negocis particulars, no?

Per sort jo ja tenia les portes obertes abans d'entrar al Barça, però sí que és cert que la notorietat que et dóna ser directiu en general ajuda. Però he de dir que també té parts negatives ser sempre el centre d'atenció. Hi ha competidors a qui no els agrada que tinguis aquesta notorietat i et busquen les pessigolles, o et poden arribar a fer xantatge.

Com?

Doncs una vegada estava negociant qui havia de pagar un atestat d'un accident i em van amenaçar de parlar amb la premsa i dir que Fiatc no pagava, etcètera.

És ètic que un directiu/president aprofiti que coneix una persona important a través del Barça i després hi faci negocis particulars?

És un tema complicat i té matisos. Jo crec que si un directiu/president posa com a condició a un client que per treballar amb el Barça també ha de treballar pel seu negoci particular, això no és ètic i és reprovable. Ara, si arran dels contactes que tens per ser directiu/president del Barça a la llotja del Camp Nou això afavoreix els teus negocis, no em sembla tan malament.

stats