FUTBOL
Esports 15/08/2019

Messi, Cristiano i Van Dijk, finalistes del premi al millor jugador de l'any de la UEFA

Tres jugadores del Lió, Hegerberg, Bronze i Henry, finalistes en categoria femenina

Messi fent el seu discurs al Gamper. L’argentí és dubte per al primer partit de Lliga, contra l’Athletic.

BarcelonaL'argentí Leo Messi, el portuguès Crisitano Ronaldo i l'holandès Virgil van Dijk són els tres nominats al premi al jugador de l'any de la UEFA. El guanyador es coneixerà durant el sorteig de la fase de grups de la Lliga de Campions del dia 29 a Mònaco.

Messi va ser el màxim golejador de la Lliga de Campions (12 gols) i campió de la lliga espanyola, on va guanyar el seu desè títol amb el Barcelona amb 36 gols. Cristiano va ser el màxim anotador de la fase final de Lliga de les Nacions, en la qual va ser campió amb la seva selecció, i va aconseguir el seu primer títol de lliga a Itàlia amb el Juventus. Van Dijk va ser escollit jugador de la final de la Lliga de Campions, en la qual va conquistar el títol amb Liverpool, a més de ser finalista de la Lliga de les Nacions.

La UEFA va confirmar el nom dels tres finalistes al guardó que fa un any va recollir el croat del Reial Madrid Luka Modric. Els nominats han sigut seleccionats per un jurat compost per 80 entrenadors dels clubs participants a la Lliga de Campions i la Lliga Europa, al costat de 55 periodistes de cadascuna de les federacions membres de la UEFA seleccionats pel grup European Sports Media (ESM). Cada un d'ells va triar una llista de tres futbolistes i va haver d'assignar-los unes puntuacions de cinc, tres i un. Els entrenadors no van poder votar per jugadors del seu propi equip.

Tres jugadors del Liverpool, Alisson, Mané i Salah, han quedat fora dels finalistes, amb la quarta, cinquena i sisena posició. Frenkie de Jong ha acabat en la vuitena posició amb 27 punts.

Tres finalistes femenines del Lió

En categoria femenina, tres jugadores de l'Olympique de Lió, Lucy Bronze, Ada Hegerberg i Amandine Henry, són les tres finalistes. La noruega Hegerberg, autora de tres gols a la final de la Champions contra el Barça i guanyadora del seu quart títol consecutiu, ja va obtenir el 2016 aquest premi, que fa un any va recaure en la danesa Pernille Harder (Wolfsburg). La migcampista francesa Henry té el rècord de repetir nominació per quarta vegada consecutiva i la lateral dreta Lucy Bronze és la primera jugadora d'Anglaterra preseleccionada.

La UEFA va explicar que les tres finalistes encapçalen una llista de deu triada per un jurat compost pels entrenadors de les 12 millors seleccions de l'últim rànquing femení, que inclou nou seleccions europees presents en l'últim Mundial de França, i pels entrenadors de clubs que van jugar els quarts de final de la Lliga de Campions 2018/19. A ells s'hi van sumar 20 periodistes especialitzats en futbol femení i elegits pel grup ESM.

La jugadora del Barça Lieke Martens ha sigut novena, amb 9 punts, i la noruega Caroline Graham Hansen, vuitena, amb 10 punts. Hansen acaba de fitxar pel Barça provinent del Wolfsburg.