FUTBOL - SEGONA DIVISIÓ

Poc més de 7.000 aficionats fan costat al Mallorca a Son Moix

Les dades contrasten amb un augment del nombre d’entrades venudes

Són moltes i variades les teories que expliquen els motius de la poca assistència de públic a l’estadi de Son Moix, amb capacitat per a 23.000 espectadors. Aquesta temporada la mitjana d’aficionats que veuen els partits del Mallorca amb prou feines supera els 7.000, però el més sagnant és que el club té 8.874 socis, un nombre molt respectable per a la categoria de plata del futbol espanyol. Això sense comptar els compromisos amb els copropietaris del Lluís Sitjar (873), abonats d’honor (195) i treballadors o auxiliars (170), que també tenen carnets especials. En total, més de 10.000 abonats que tenen la possibilitat de veure futbol professional a Son Moix.

Un ventall de motius o excuses

Alguns en culpen l’oferta televisiva i els horaris com a responsables de la manca d’aficionats, mentre que altres apunten directament al club per ser incapaç de convocar la massa social. Altres teories són més simples i asseguren que es tracta d’un problema del caràcter mallorquí, que només es deixa veure en els moments més dramàtics, sigui per pujar de categoria o per evitar-ne un descens. La comoditat i l’oferta d’oci de Mallorca aguditzen un problema endèmic d’assistència. Alberto Losa, de Ciutat i soci 1.115 del club barralet, pensa que la gent “ha tornat molt còmoda, perquè en anys anteriors es regalaven entrades per omplir l’estadi, tot i que en realitat només hi ha 8.000 aficionats de cor”, assegura. Per altra banda, Javi Macarro, de Capdepera, explica que anys enrere va ser soci del Mallorca. “Som un aficionat al bàsquet, però també al futbol, i consider que no es cuida el mallorquinista”, comenta indignat. “Fa una setmana, sortia del Palau de Son Moix, després de veure el partit de lliga de l’Iberojet Palma Bàsquet, mentre que els meus amics havien anat a veure el Mallorca-Còrdova”. Després del bàsquet, Javi va anar a les taquilles de l’estadi. “Em vaig trobar amb la desagradable sorpresa que en volia veure la segona part, però no em varen deixar passar ni pagant”. El malestar de Javi va augmentar quan va recordar que un amic seu té un carnet de soci i li guarden a la botiga de l’estadi, però en aquest cas va topar amb la negativa de no poder anar a cercar-lo perquè no n’és el titular. “Vaig quedar assegut en el cotxe, dins el pàrquing de l’estadi, esperant els meus amics que havien anat a veure el partit... Si aquestes són les facilitats que donen als aficionats, jo no hi vull tornar!”, sentencia l’exsoci. El club n’explica el motiu i vol deixar clar que els anys de deixar entrar la gent a la segona meitat s’han acabat, “Això ja no es fa des que el Mallorca va abandonar el Lluís Sitjar. Per llei, totes les persones han de passar pels torns de l’estadi”, explica Roman Albarrán, cap de taquilles de l’estadi de Son Moix. “Les taquilles estan obertes fins al final de la primera part, però després es tanquen per una recomanació de la Lliga”.

Increment de la venda d’entrades

El més curiós és que ha augmentat la venda d’entrades respecte dels anys anteriors gràcies a una millora en la venda online, la publicitat a les xarxes socials, la feina dels touroperadors, els patrocinadors i les empreses turístiques.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF