El 85è Gran Premi Nacional de Trot torna diumenge amb una reivindicació a l'Estat espanyol

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, demana que el ministeri tracti igual les carreres de cavalls de trot i les de galop

Aquest cap de setmana té lloc la cita anual més esperada al món del trot: el Gran Premi Nacional. Serà l’edició número 85 i tindrà lloc diumenge capvespre. S’espera que per l’Hipòdrom de Son Pardo desfilin, enmig d'una gran expectació, més de 250 cavalls.

En aquesta edició del Gran Premi Nacional participaran quinze poltres de tres anys, que competiran pel millor producte de la generació “F” en una cursa Prèmium, que serà retransmesa a més de quaranta països.

El programa esportiu començarà dissabte 19 de maig, amb el premi del Consell de Mallorca Memorial Joan Verger Pocoví i l'e xposició de tots els dibuixos guanyadors del concurs de dibuix escolar, al vestíbul de l'hipòdrom de Son Pardo. També hi haurà una e xposició de les fotografias  dels alumnes de l'escola.

L'endemà arribarà el moment més important amb la disputa del Gran Premi Nacional. Així, durant la jornada de diumenge hi haurà diverses activitats  per a totes les edats i públics, a més d'activitats pensades especialment per als més menuts.

A les deu del matí s'inaugurarà la fira amb productes locals, artesans, castells infantils, ponis i  pintacares.

A les 17.00 hores hi haurà una desfilada del gran premi a la qual participaran la policia muntada i el guanyador del gran premi de trot de l'edició anterior; també serà el moment de contemplar el passeig d'un carruatge amb els trofeus de la 85a edició del Gran Premi i la manta del guanyador.

17.20 hores es disputarà el 85è Gran Premi Nacional

L'hora de la veritat arribarà a les 17.20 hores, en què es disputarà el Gran Premi Nacional. Mitja hora després es farà l'acte de lliurament dels trofeus i de la manta del guanyador.

Els conductors que han escrit amb lletres d'or el seu pas per aquesta gran clàssica són molts, però en destaquen Julià Arnau, Guillem Coll, Biel Pou i Antoni Frontera, que han aconseguit cinc victòries cada un, i Tomeu Estelrich i  Uli   Schnieder, que n'han aconseguit quatre.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, el president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca (IEHM), Jaume A. Ramis, i el president de la Federació Balear de Trot (FBT), Joan Llabata, han presentat aquesta nova edició al pati del Consell de Mallorca.

Durant la presentació s'ha reivindicat un tracte igual per a les carreres de cavalls al trot i les de galop per part de l'Estat espanyol. Aquesta reclamació ha distingit avui la presentació oficial i institucional de la 85a edició del Gran Premi Nacional a la seu del Consell de Mallorca.

En aquest sentit, el president del Consell ha reconegut “la importància que té el trot a l'economia de les Balears i la necessitat que se li presti l'atenció que es mereix”. Per això, es fa feina no només en l'agilització del dia a dia dels hipòdroms, per evitar la situació que s'ha viscut els darrers mesos, sinó en la possibilitat real de transferir-ne la gestió a la Federació Balear de Trot.

Joan Llabata, president de la FBT, ha demanat a les institucions que mantinguin el seu compromís en la reclamació que el sector fa al Ministeri a fi d'equiparar el trot al galop. Així mateix, ha agraït el suport del Consell a l'hora de mantenir una dotació de primer nivell europeu per al Gran Premi Nacional.

 

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF