El Govern i el COPIB activen un servei d'atenció psicològica per a esportistes d'alt nivell durant el confinament

També es poden beneficiar d'aquesta mesura els tècnics i els presidents dels clubs

La Conselleria d'Afers Socials i Esports i el Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) han activat un servei d'actuació per a l'assessorament psicològic dels esportistes, el cos tècnic dels equips i els presidents de clubs que competeixen a escala estatal, amb l'objectiu de pal·liar els efectes del confinament. El Govern ha informat que per accedir a la plataforma cal clicar a l'enllaç següent i emplenar el formulari.

L'Executiu ha explicat també que els esportistes del Centre de Tecnificació de les Illes Balears reben des del principi del confinament aquest assessorament, ja que tenen a la seva disposició un psicòleg.

El protocol d'actuació del COPIB preveu un servei d'atenció psicològica personalitzada per als esportistes, tant els d'alt nivell de les Balears com els estatals, amb la possibilitat que els demandants siguin els pares si l'esportista és menor d'edat; membres d'equips illencs que competeixen en categories estatals i tècnics o altres agents psicosocials dins l'estructura organitzativa dels clubs.

El COPIB ha assenyalat que el confinament i la seva gradual desescalada pot estar afectant, en general, l'estat d'ànim dels esportistes. Els psicòlegs apunten que els nivells d'ansietat i estrès s'incrementen, així com la preocupació pel futur professional dels esportistes. El confinament també, subratllen, pot afectar la motivació, la sensació d'energia i l'adherència a les rutines d'entrenaments.

Angoixa, incertesa... Com afecta el confinament la teva salut mental

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF