Publicitat
Publicitat

ESPAI BARÇA

Les obres al Camp Nou no seran fins a l’estiu del 2017

El 2015 es començaran les negociacions amb l'Ajuntament i es demanarà un crèdit

Després que els socis del Barça hagin decidit apostar pel projecte del nou Espai Barça, el club començarà ara a treballar en el futur i tocarà escollir com serà l’estadi, com serà el Palau, qui els construirà i quin serà el cognom del Camp Nou. La idea del club és començar les obres l’estiu del 2017, un cop hagi acabat la temporada. Unes obres que tindran un cost de 450 milions d’euros. En total, el projecte de l’Espai Barça ascendeix fins a 600 milions d’euros. I és que també s’ha de comptar amb la construcció d’un nou Palau amb una capacitat per a 10.000 espectadors (més 2.000 d’addicionals), d’un petit pavelló annex, d’un nou Miniestadi a la Ciutat Esportiva i amb la urbanització de l’entorn.

Durant el 2015 es començaran les negociacions amb l’Ajuntament –hi haurà eleccions municipals– i els veïns. El 2015 també es demanarà un crèdit bancari per pagar una part del projecte, que es demanarà un cop el Barça acabi de pagar el crèdit sindicat que encara té amb La Caixa. El 2015 també s’iniciarà el període de permisos per alçar el nou estadi. Aquestes qüestions aniran en paral·lel a la recerca del finançament de l’obra, amb l’elecció de la marca comercial que posarà el cognom a l’estadi, una marca que haurà de ser sotmesa a votació en l’assemblea de compromissaris. Durant el 2016 es farà el concurs arquitectònic per decidir quin despatx durà a terme el projecte.

Les obres començaran l’estiu del 2017 i s’acabaran al cap de quatre anys, ja que la intenció és evitar que la remodelació de l’estadi afecti els aficionats durant l’època de competició. Les obres arrencaran enderrocant la primera graderia dels dos gols del Camp Nou, un fet que reduirà la capacitat de l’estadi fins a 95.150 espectadors. I és que, durant les obres, la capacitat de l’estadi anirà variant; així, l’estiu del 2018 hi haurà 100.611 seients, però al cap d'un any es reduiran fins a 94.587 a causa de l’enderrocament de la primera graderia de la zona de tribuna, de la construcció del lateral de la primera graderia i de l’inici de la modificació de la primera graderia i de la segona. L’estiu del 2020 ja s’haurà assolit la capacitat final i les obres s’acabaran al cap d'un any amb la construcció de la coberta.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF