Un Barça amb poc rodatge s'estrena amb derrota contra el Chelsea (1-2)

Els nous fitxatges Griezmann, De Jong i Neto han disputat 45 minuts cadascun

Martí Molina
Collado, en una acció durant el Barça-Chelsea

BarcelonaEl Barça 2019/20 s'ha estrenat amb derrota contra el Chelsea en un amistós en què l'equip ha evidenciat que encara necessita molt rodatge (1-2). Els gols de Tammy Abraham i Ross Barlkey, a la primera i la segona part, han sentenciat un partit que ha servit perquè els nous fitxatges blaugranes, Griezmann, De Jong i Neto, disputessin els primers minuts. Rakitic, al 90, ha fet el gol dels de Valverde.

Encara amb l'absència dels cinc jugadors que van disputar la Copa Amèrica (Messi, Suárez, Arthur, Coutinho i Arturo), Valverde s'ha vist obligat a completar la convocatòria per a la gira asiàtica amb futbolistes del planter, que han tingut, també, protagonisme en el debut a la pretemporada.

Tot i la derrota, un dels jugadors destacats ha estat Griezmann, que ha disputat uns bons 45 minuts inicials (tots els jugadors han disputat 45 minuts cadascun). L'atacant francès, insistent en atac, ha disposat d'alguna ocasió que no ha pogut aprofitar. Tanmateix, el seu partit ha destacat sobretot per la capacitat d'associar-se amb Jordi Alba.

Un primer temps en què també ha destacat Riqui Puig, que ha jugat d'interior i ha estat dels més actius. Mentre que l'altre nom destacat ha estat el d'Umtiti. El central, expeditiu en les tasques defensives, ha donat una imatge positiva tenint en compte que va estar inactiu durant gairebé tota la temporada passada.

Umtiti, però, no ha pogut fer res per evitar el gol d'Abraham, que ha arribat després d'un error de Busquets en la sortida de la pilota. El davanter del Chelsea ha quedat sol davant Ter Stegen i no ha perdonat.

Canvis a la segona part

Valverde, com era de preveure, ha renovat tot l'equip a la segona part. Ha estat el torn de veure De Jong en acció. El migcampista també ha estat molt actiu i ha intentat demostrar galons i autoritat al mig del camp -ha jugat de pivot-, endreçant l'equip. De totes maneres, ha evidenciat que encara li falta rodatge i adaptació, i ha estat tou en algunes accions. Una, la que ha permès que Barkley, al tram final del partit, rebés a la mitja lluna i pogués xutar sense oposició.

Neto no ha pogut fer res en aquest llançament ajustat al pal. Encara que el porter brasiler, que ocupa el lloc de Cillessen, ha demostrat agilitat i reflexes.

Al tram final, Ivan Rakitic, un dels jugadors que està a la rampa de sortida i que pot abandonar el club aquest mateix estiu, ha anotat el gol blaugrana aprofitant una badada de la defensa anglesa: el croat ha quedat sol a la zona de tres quarts i no ha fallat amb un xut potent a l'escaire.