Publicitat
Publicitat

El Barça no recorrerà la sanció de la UEFA

El club no gastarà la via jurídica i busca altres camins per revisar una multa “injusta”

El Barça ha decidit no recórrer la sanció monetària de 30.000 euros que fa uns dies li va aplicar la UEFA per l’exhibició d’estelades i els càntics d’independència a la final de la Champions a Berlín. El club, però, ha volgut matisar que el fet que no es gasti la via jurídica no vol dir que s’accepti la sanció, encara que impliqui que es pagui íntegrament, i assegura que utilitzarà altres camins per demanar la revisió d’una multa que manté que és “injusta”.

Aquest matís que fa ara el Barça contradiu les paraules de Josep Maria Bartomeu fa uns dies des dels Estats Units, o del vicepresident institucional, Carles Vilarrubí, dijous a Catalunya Ràdio. “Recorrerem la sanció, arribarem fins al final. El Barça té uns socis que tenen dret a expressar-se lliurement”, va afirmar el president blaugrana. El directiu, d’altra banda, havia reiterat que les multes -afegint-hi la recentment imposada per la Comissió Antiviolència pels xiulets a l’himne espanyol a la final de la Copa del Rei- són “absolutament improcedents”.

Canvi de postura

Després d’una valoració conjunta de la junta amb els serveis jurídics de l’entitat, s’ha preferit optar per aquesta nova postura, que apel·la “al diàleg”, entenent que el camí del recurs estava pràcticament perdut. El Barça considera que la sanció, a ulls de la UEFA, “és mínima”, i recorda que, per exemple, per un retard en l’inici d’un partit s’han arribat a pagar entre 100.000 i 200.000 euros. El que busca el Barça és fer entendre a la UEFA que els seus aficionats “es manifesten des de la normalitat” i que res del que es va viure a Berlín “és motiu de multa”.

Raons polítiques

I és que l’expedient obert per l’organisme del futbol europeu es va originar a partir d’una proposta de sanció presentada per la inspectora ucraïnesa Anna Bordiugova, que estava seguint el partit per televisió, i que va considerar sancionables uns fets que el representant de la UEFA a l’estadi olímpic de Berlín havia ignorat. En el seu informe, no hi va incloure cap problema, però finalment la UEFA va decidir sancionar amb 30.000 euros el Barça per les estelades i els càntics.

Per a l’organisme continental, el Barça va incomplir l’article 16.2.i del reglament disciplinari, que amenaça de sancionar “l’ús de gestos, paraules, objectes o altres mitjans per transmetre un missatge no apropiat en un esdeveniment esportiu, especialment missatges que són polítics, ideològics, religiosos, ofensius o d’una naturalesa provocadora”. Davant d’això, el Barça creu que la “normalitat” a què s’aspira reclamava no recórrer i obrir altres vies per revisar els fets.

Històries de superació esportiva