Un canvi a darrera hora obliga a renegociar les condicions econòmiques per decidir si Alcúdia podrà ser seu de la Copa Davis de tennis

L'organització farà pública la notícia el divendres, després de donar-ho per tancat el migdia d'aquest dijous, una reunió durant l'horabaixa ha fet trontollar les negociacions

Divendres es coneixerà oficialment si surt endavant la candidatura d'Alcúdia per ser la seu dels quarts de final de la Copa  Davis de tennis  després d'aconseguir els doblers necessaris  per a  l'organització d'aquest esdeveniment esportiu.

Tot i que a hores d'ara tot apunta que sí, i que dijous a migdia la negociació es donava per tancada, una reunió posterior, ha obligat a posposar la confirmació definitiva fins divendres.

El president de la Federació Balear de  Tennis , Antoni Ferragut, confirmava aquesta setmana que estaven fent feina "contra rellotge" perquè Mallorca sigui la seu de l'eliminatòria dels quarts de final de la Copa  Davis,  que enfrontarà els equips d'Espanya i Alemanya el mes d'abril. "En aquests moments la nostra primera opció continua sent el Port d'Alcúdia i  estam  cercant suport econòmic d'entitats privades". La candidatura de Mallorca ha treballat amb inversors privats alemanys i durant la setmana s'han acostat a la xifra màgica del milió d'euros.

Organitzar els quarts de final de la Copa  Davis  té un cost d'un milió d'euros, aproximadament, quantitat que engloba el cànon (480.000 euros) exigit per la Federació Espanyola de  Tennis  i les despeses d'organització, que inclou la construcció de graderies desmuntables per a 12.000 espectadors, pista central, d'entrenament –totes de terra batuda– i un centre logístic. En total, prop d'un milió d'euros per organitzar un esdeveniment que no es produeix a l'illa des de 2007, quan en aquella ocasió Cala Rajada va ser-ne la seu.

El Port d'Alcúdia disposa del suport econòmic del Govern balear i el Consell de Mallorca, que hi aportarien uns 600.000 euros, i també de l'Associació Hotelera de la zona, que ha ofert 50.000 euros. El batle d'Alcúdia, Antoni Mir, ha declarat per la seva banda que l'Ajuntament que presideix hi invertirà uns 100.000 euros i des del passat cap de setmana estaven cercant inversors privats per assolir la xifra necessària per fer l'esdeveniment viable a Mallorca.

La data límit per presentar un projecte davant la junta directiva de la Federació Espanyola de  Tennis  és demà, divendres, i aquest expedient ha d'incloure els requisits exigits. Tot això tenint en compte que Alcúdia tindrà una gran competència amb altres ciutats com València i Granada que també volen ser la seu de la Copa  Davis .

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF