Copa del Rei
Esports 12/03/2024

1.500 euros per una nit d'hotel i un vol amb escales: l'odissea dels mallorquins per veure la final de la Copa del Rei a Sevilla

Tot això sense saber encara si disposaran d'entrada per veure el partit, ja que el club encara no ha anunciat qui en tindrà

4 min
L'aficio del Mallorca a la darrera final de la Copa del Rei que va disputar

PalmaVeure la final de la Copa del Rei que enfrontarà el Mallorca i l'Athletic de Bilbao el pròxim 6 d'abril a Sevilla s'ha convertit en una odissea per als aficionats mallorquinistes. La insularitat i els preus de les companyies de viatges i hotelers, que han vist el partit com la gran oportunitat per fer el seu particular agost, han empès l'afició del club vermell a cercar rutes aèries alternatives fent escala a Gran Canària, Sicília, Londres... o anar amb vaixell a Barcelona i conduir 10 hores fins a arribar a l'estadi de La Cartuja. Només el vol des de Mallorca a Sevilla (amb escales) que permeti arribar a temps al partit i una nit d'hotel per a dues persones superen els 1.500 euros. Tot això sense tenir entrada (i sumar-ne el preu) perquè el RCE Mallorca no ha gestionat encara el repartiment dels tiquets.

A dia d'avui, el vol més barat per viatjar a Sevilla i veure la final supera els 500 euros (amb escala a Madrid o Barcelona). Els vols directes estan esgotats. I llogar una habitació per a dues persones a la ciutat o als afores el vespre de la final costa més de 1.000 euros la nit a pàgines com Booking. "Jo no puc pagar 1000 euros de viatge més l'entrada, però tenia clar que no podia perdre'm la final i m'he cercat la vida", assegura un dels mallorquinistes que han optat per anar a Dénia amb vaixell i conduir quasi set hores per arribar a la final. "El fet de dormir no és un problema, si hem d'estar 24 hores desperts hi estarem, però no vull entrar al joc dels hotelers, que pretenen que paguem més de 500 euros per un llit", afirma un altre que ha aconseguit un vol de tornada des de Sevilla dilluns dematí per poc més de 100 euros. D'altres han optat per cercar una casa prop de Sevilla, però els establiments en lloguer per poder dormir més propers a l'estadi de La Cartuja amb un preu raonable estan a més d'una hora de cotxe. "Nosaltres dormirem a una casa de colònies que està a més d'una hora i mitja de l'estadi, però com que som 14 només ens ha costat 50 euros per persona. Si volíem dormir més a prop, les més barates ja superaven els 300 euros cadascú", explica un jove aficionat que ha organitzat un viatge amb els seus amics.

Des del moment en què el Reial Mallorca va certificar la classificació el 27 de febrer a Sant Sebastià, l'afició mallorquinista va posar-se en marxa per aconseguir un viatge econòmic. A més de les opcions esmentades, molts han apostat per volar a Madrid i traslladar-se fins a Sevilla amb AVE, d'altres han aconseguit vols a ciutats andaluses com Màlaga i Jerez i acudiran amb un cotxe de lloguer a l'estadi, mentre que d'altres han apostat per la via marítima i viatjaran amb vaixell a València, Barcelona o Dénia i aniran fins a La Cartuja amb cotxe, tren o autobús. Ara, a encara més de 20 dies de la final, ja no existeix l'opció de fer un trajecte en vaixell de Palma a algun port de la Mediterrània el dia del partit i amb uns horaris que permetin arribar-hi a temps.

Tot i això, hi ha gent que ha optat per rutes menys habituals, esperades o, per què no dir-ho, que a ulls d'alguns poden semblar una bogeria i que la persona s'ha begut l'enteniment quan ha decidit fer aquest trajecte. Parlam de mallorquinistes que han decidit fer escala a Gran Canària i Madrid per poder viure la final en directe, d'altres que divendres 5 d'abril viatgen de matinada a Londres per anar directes a Sevilla el dia següent, o alguns que han optat per volar a Catània (Itàlia), fer escala a Barcelona i arribar a Sevilla el matí de la final.

Dues setmanes després de classificar-se per a la final, el RCE Mallorca ha anunciat que obrirà, a final d'aquesta setmana, un termini de venda prèvia d'entrades per als 20.728 abonats, pendent de confirmació amb la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). Els preus de les entrades per veure la final de la Copa del Rei estaran entre 40 i 220 euros. Una vegada finalitzada la venda prèvia per als abonats, s'obrirà la possibilitat d'adquirir entrades (digitals i nominatives) per al públic general. Aquest mateix dimarts, el club ha anunciat diverses ofertes per a aficionats que es vulguin desplaçar a Sevilla (que van des de 200 fins a 600 euros), però només tenen 6.294 places disponibles. La resta d'aficionats (el nombre de socis mallorquinistes supera els 20.000) han hagut d'optar per aquestes rutes alternatives. A més, el fet d'haver passat dues setmanes des de la classificació fins a la publicació d'aquestes ofertes de viatge ha fet que molts optassin per cercar el seu propi viatge davant el silenci del club.

Malgrat els anuncis, part de l'afició considera insuficient la gestió feta pel club. "Fa anys que demanen arribar als 20.000 socis i ara que els tenen no saben com gestionar-ho", assenyala un seguidor que és soci del club des de fa més de deu anys. A més, posen d'exemple el rival de la final, l'Athletic de Bilbao, qui ja ha explicat tant el tema de les entrades com els desplaçaments disponibles. "Tristament, hi haurà molts de mallorquinistes que no podran anar a viure la final per la gran inversió econòmica que suposa", assegura. Un altre abonat del club, pare de dos fills, assegura que, tot i la immensa il·lusió que tenen, han hagut de descartar l'opció de viure la final en directe. "Som quatre socis i no podem pagar més de 3.000 euros per un dia".

stats