Microsites Salut 13/06/2016

Les consultes als centres estètics augmenten un 60% abans de l'estiu

La gran majoria de pacients de 'darrera hora' són dones i el tractament més demanat és la liposucció

Montse Terrasa
2 min
obesitat

PalmaLes consultes als centres de medicina estètica augmenten fins a un 60% en els mesos previs a l'estiu, i acullen pacients que a darrera hora cerquen solucions efectives. La gran majoria són dones i el tractament més demanat, la liposucció.

Aquestes són dades fetes públiques per l'agrupació de clíniques i centres Top Doctors, que un any més veu com la preocupació per lluir bé es desperta amb més força durant aquests mesos i es recorre “a les tecnologies mèdiques més capdavanteres tant per reafirmar el cos com per tractar diferents simptomatologies”.

El 80% d'aquests pacients d'última hora són dones i el 20% homes. “Intentam sempre educar perquè acudeixin amb prou antelació”, assegura la doctora Mónica Maiz, especialista de l'Institut Mèdic Mirarmar. “Però, sens dubte, d'abril a juny solen ser els mesos més actius. Després les consultes comencen a decaure i repunten de nou en els mesos d'octubre i novembre”, afegeix la doctora.

Objectiu: millorar la figura

L'eliminació de greix és la prioritat

“En aquesta època es busquen els tractaments estètics de millora de la figura, com els d'eliminació de greixos, flacciditat, cel·lulitis, drenatges o refermants, i un percentatge més reduït acudeix a tractar-se petites alteracions, sobretot en les cames, com les estries, els problemes vasculars o la sudoració excessiva”, explica la doctora Natalia Ribé, de l'institut que du el seu nom a Barcelona.

Una altra constatació dels especialistes en medicina estètica de Top Doctors és que els pacients, de cada vegada, tenen més predisposició pels tractaments mèdicoestètics no invasius enfront dels quirúrgics. Els tractaments 'estrella' són els corporals, sense distinció per sexes. “Els tractaments d'eliminació de greix són senzills, ràpids i segurs, perfectes per als pacients que arriben amb més presses i demanen resultats més ràpids, com és el cas dels homes”, afirma Ribé. En canvi, “elles augmenten els seus tractaments durant aquests mesos, però també es cuiden més la resta de l'any”.

“En el cas dels homes i, sempre després d'un diagnòstic previ, se solen fer tractaments basats en tècniques per dissoldre greix sobretot a la zona abdominal, esquena i clatell”, explica la doctora Leticia Carrera, directora del Centre Mèdic-Estètic Felicidad Carrera. “Elles, en canvi, en natges, malucs i cuixes”, remarca.

La Societat Espanyola de Medicina Estètica (SEME) incideix en la importància d'assegurar-se d'estar en bones mans a l'hora de fer-se un tractament. Per això, la Secretaria Tècnica d'aquest organisme es posa a disposició de la població per informar sobre quins metges tenen llicència per aplicar determinades tècniques, a través del telèfon 93 3685454. També recomana cridar al col·legi de metges de cada comunitat per comprovar que el professional mèdic pot exercir.

stats