SANITAT PÚBLICA

Dos infermers de Son Espases, premiats per humanitzar i innovar la seva tasca

Juan Carlos Berdeal i Juan Manuel Gavala han estat guardonats amb premis Ad Qualitatem

Juan Carlos Berdeal i Juan Manuel Gavala, infermers de l'hospital Son Espases, han estat premiats per humanitzar i innovar la seva feina en la tercera edició dels premis Ad Qualitatem.

Berdeal, supervisor d'infermeria de la Unitat de Cures Intensives Neonatals de Son Espases, ha rebut el premi al millor projecte executat en l'àmbit de la humanització de l'assistència sanitària per la seva iniciativa 'La visita prenatal a la Unitat de Cures Intensives Neonatals ( UCIN): reducció de l'estrès parental'.

Amb una sèrie de contactes previs amb els pares i visites a la UCIN, Juan Carlos Berdeal ha aconseguit humanitzar el tràngol i reduir l'estrès dels pares amb fills ingressats.

El projecte també es va posar en marxa amb l'objectiu d'augmentar el nivell de confiança en el personal sanitari i posar en contacte futurs usuaris de la unitat amb pares que ja hi tenen infants ingressats perquè puguin conèixer les seves experiències de primera mà.

Apoderar el pacient pediàtric

Per altra banda, Juan Manuel Gavala ha estat finalista al millor projecte d' innovació per uns minivídeos informatius elaborats amb Maria Bimbolles, per tal d'apoderar el pacient pediàtric preescolar i escolar, a més de la família, durant el procés oncològic infantil.

Segons ha informat Salut, s'han elaborat diversos vídeos d'entre cinc i set minuts de durada en els quals l'actriu Maria Bimbolles interactua amb un ninot anomenat Pirata Nicolàs, que està malalt de càncer. Els vídeos ajuden els infants a combatre la por cap als professionals i les tècniques que se'ls aplicaran i donen explicacions en un llenguatge que els menuts poden entendre.

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, s'ha reunit aquest dimarts amb els dos infermers i els ha expressat la seva satisfacció pel reconeixement de la feina "excel·lent" que fan els professionals de la sanitat pública balear. Gómez ha remarcat que la implicació i dedicació dels equips humans és un pilar fonamental d'un sistema de salut de qualitat.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF