Economia 12/03/2023

Vuit de cada deu empresaris illencs confien a augmentar les vendes el 2023

A més, un 67% preveu incrementar la inversió i un 48%, ampliar les seves plantilles, segons un informe

ARA Balears
2 min
Un treballador en una planta metal·lúrgica a Székesfehérvár, a Hongria.

PalmaUn 80% dels empresaris de les Balears confia a augmentar les vendes el 2023. A més, un 67% preveu incrementar la inversió i un 48%, ampliar les seves plantilles, segons l'informe Perspectives Balears 2023, fet per KPMG en col·laboració amb la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE).

Per altra banda, segons ha destacat Europa Press, un 58% dels empresaris sondejats a les Illes qualifiquen la situació actual de l'economia espanyola com a regular, i un 22%, com a bona o molt bona. Manifesten cautela en les seves previsions econòmiques, ja que l'opinió majoritària a dotze mesos és que l'economia es mantingui igual, mentre que un 32% creu que millorarà. Si s'analitza específicament l'economia balear, un 48% dels directius la qualifica de bona, i un 36% preveu que evolucioni de manera positiva.

En l'àmbit empresarial, un 80% qualifica la seva situació actual com a bona o excel·lent, i un 64% confia que la seva organització millori al llarg de l'any. Així mateix, la majoria dels directius preveu augmentar la plantilla, mentre que un 47% apostarà per mantenir-la.

L'informe també explora els efectes de la inflació en altres àmbits de la gestió corporativa. Un 65% dels directius assegura que la inflació ha tingut un impacte alt o molt alt en els marges de benefici de la seva empresa. Això ha fet que dos de cada tres enquestats hagin redefinit les seves polítiques de preus per reflectir l'augment dels costos, mentre que un 25% preveu fer-ho en els pròxims dotze mesos.

A més, un 48% dels empresaris balears ha renegociat els seus contractes amb proveïdors i un 28% té previst fer-ho al llarg d'enguany. L'estudi també constata que un 58% dels directius de la Comunitat consideren la inflació com l'amenaça més gran per a l'economia espanyola en els pròxims tres anys.

Finalment, un 73% dels empresaris reconeix que té dificultats per incorporar el talent que necessita. La bretxa entre les companyies i el mercat laboral preocupa especialment, ja que un 76% assegura que l'escassetat de talent suposa un risc per al creixement de la seva organització.

stats