Economia 19/10/2020

El nombre de vols caurà un 43% a Son Sant Joan el novembre

Entre els mesos de juliol i setembre l'aeroport de Palma va rebre 2,8 milions de passatgers, enfront dels 8,4 milions que hi varen arribar la temporada passada

Ara Balears
1 min
L'aeroport Son Sant Joan, a Palma

PalmaL'Assocació Espanyola per a la Coordinació i Facilitació de Franges Aèries (AECFA) preveu que durant el mes de novembre el nombre de vols a l'aeroport de Son Sant Joan caigui un 43% i que hi hagi un 41% menys de places aèries, segons ha informat Diario de Mallorca.

Tot i això, aquestes dades no són exactes perquè les previsions canvien constantment. Segons la responsable del sector aeri a CCOO, Susana Carbadillo, els vols s'estan cancel·lant d'un dia per l'altre. "Vueling ha cancel·lat 80 vols", assegura. Carbadillo reconeix que el panorama per al mes de novembre és "desolador" i que durant aquest darrer mes el que es veu a l'aeroport és "una cinta de maletes que es mou".

Encara que el cap de setmana passat la previsió de vols diaris superava els 200, l'ocupació d'aquests és d'un 40% de mitjana. La responsable de CCOO ha assegurat que "l'hivern ha començat aquest mes". Recordem que entre els mesos de juliol i setembre l'aeroport de Palma va rebre 2,8 milions de passatgers, enfront dels 8,4 milions que hi varen arribar la temporada passada.

Un dels punts positius que destaca Carbadillo és el comportament "espectacular" que ha tingut el trànsit de jets privats.

stats