Economia 21/06/2022

Viatjar sense visitar: el metavers s'apropa al turisme balear

Negueruela ha inaugurat una jornada que té l'objectiu de familiaritzar el sector turístic amb els nous ecosistemes digitals

2 min
El conseller de Turisme, Iago Negueruela, en les jornades sobre turisme i metavers

PalmaEl 'metavers', la paraula que el creador de Facebook, Mark Zuckerberg, va posar de moda fa uns mesos col·locant-la com el nou nom de la companyia, ha estat protagonista aquest dimarts d'unes jornades organitzades per l'Agència d'Estratègia Turística de les Balears (AETIB), amb l'objectiu de familiaritzar el sector turístic amb els nous ecosistemes digitals, des del metavers al blockchain o el Non Fungible Token (NFT), i presentar les possibilitats per comercialitzar-los turísticament, tant en l'àmbit d'empreses com de destinacions.

L'aplicació de la realitat immersiva i virtual és un nínxol que ja s'està apropant. Alguns dels exemples aplicats al turisme, segons el fundador de Play the game, Óscar Soriano, seria donar "un aperitiu de les Illes en metaversos", el que permetria mostrar a algú del Japó "el que tenim, sense que hagi de sortir del país". "Probablement, hi ha gent que mai vindrà, però pagaria uns diners per anar a una sessió de música en metavers", ha destacat Soriano. Donar, en definitiva, experiències purament digitals per superar la presencialitat que suposa el turisme com es coneix avui dia.

El conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic, Iago Negueruela, ha inaugurat aquestes jornades que han comptat amb la participació d'unes 200 persones, entre professionals del sector turístic, el sector tecnològic i estudiants. "Cercam posicionar les nostres illes i el nostre turisme en el que serà el futur del sector turístic, les noves tecnologies", ha destacat Negueruela. "Hem d'estar allà, una potència turística com les Balears, líder des de fa més de 50 anys, sempre ha de liderar tots els processos de canvi", ha afegit.

El titular de Turisme ha lligat l'apropament del turisme balear al metavers amb la recent aprovació de la llei turística, "amb la qual ens estam avançant al futur". "Serem la primera destinació circular. Les Balears ràpidament, davant els canvis, es posicionen, s'avancen i introdueixen les mesures necessàries per fer-ho", ha subratllat. "La transició cap a les noves tecnologies i la modernització que es requereix és una realitat, com l'emergència climàtica, és un món al qual ens hem d'obrir de manera immediata", ha continuat.

En les jornades han participat professionals del món tecnològic i turístic, com el mateix Soriano, però també Daniel Contreras, el head of gaming de Belobaba -un fons d'inversió que es nodreix al 100% de criptomonedes- o Damián Romera, el fundador de Vrhispaverso, que es dedica a crear entorns realistes, la realitat virtual.

stats