Economia 11/10/2021

El TSJIB ratifica el pla que regula les grans superfícies comercials de Mallorca

El tribunal ha subestimat per segona vegada el recurs presentat per l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució

ARA Balears
1 min
Centre Comercial FAN, Palma.

PalmaLa projecció de grans superfícies comercials a Mallorca quedarà notablement estancada. Aquest dilluns, el TSJIB ha ratificat el Pla director d'equipaments comercials de Mallorca, aprovat definitivament l'abril del 2019. Ho ha fet subestimant per segona vegada el recurs que havia interposat l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED) amb relació a aquest pla.

El recurs presentat per l'ANGED qüestionava els aspectes de la normativa aprovada, sobretot enfocant-se en la zonificació comercial, la superfície màxima dels comerços, les denominacions d'equipament comercial i les especificacions en matèria de canvi climàtic. Alhora, l'ANGED reclamava l'anul·lació del pla, perquè considerava que anava "en contra dels grans centres comercials i a favor del petit comerç."

L'escrit de la sala ha estat clar en assenyalar el Pecma com a norma de regulació territorial, amb plena competència del Consell, i no com una norma econòmica. La sentència dona per entès que el Pla s'ajusta a la Llei de comerç i integra novetats legislatives com la Llei de canvi climàtic.

La consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías, s'ha mostrat molt satisfeta per la sentència perquè "el concepte de fer normativa basada en un model territorial ha estat avalada pel tribunal." Per aquest motiu ha qualificat la notícia com a molt bona per continuar amb totes les normatives que s'estan fent per regular les energies renovables o el Pla Territorial.

Per altra banda, el portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament balear, Miquel Ensenyat, ha celebrat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. Ensenyat, president del Consell quan es va aprovar el pla, ha considerat que la resolució és "una notícia excel·lent per al comerç de proximitat."

stats