Economia 15/02/2019

Els treballadors de Cemex accepten l'acomiadament de 85 empleats

L'assemblea de treballadors de l'empresa a Lloseta ha ratificat el preacord amb Cemex

Carles Tudurí
1 min
Els treballadors de Cemex bloquegen la fàbrica

PalmaL'assemblea de treballadors de Cemex a Lloseta ha ratificat el preacord amb Cemex i ha acceptat l'acomiadament de 85 treballadors a canvi d'importants millores en les indemnitzacions que rebran els empleats afectats per l'ERO presentat per l'empresa. A la votació, 56 dels votants han donat el sí a aquest acord, mentre que només 14 hi han votat en contra.

Segons ha explicat a l'ARA Balears el president del comitè d'empresa de Lloseta, Vicenç Villalonga, la companyia s'ha compromès a pagar als acomiadats 33 dies per any, fins a un total de 24 mensualitats. A més, ofereix una quantitat fixa de 900 euros per any treballat a l'empresa, amb un mínim de 3.000 euros i un màxim de 13.500.

De la plantilla que feia feina la planta, una persona ja ha estat recol·locada i altres set quedaran a fer tasques dins la planta, que serà reconvertida, ja que deixa de fabricar ciment.

A més a més, s'espera que el pla de reindustrialització de la zona presentat pel Govern pugui permetre la creació de prop de 40 nous llocs de feina. En els projectes que són exclusivament de Cemex es podrien recol·locar entre 17 i 18 persones. Els altres projectes, com la creació d'una planta d'hidrogen i una central fotovoltaica, compten amb la participació d'altres empreses, com Acciona i Enagás.

stats