Economia 17/03/2022

Els transportistes illencs continuen amb la intenció de fer vaga tot i les negociacions amb el Govern

El sector ha destacat que a la reunió d'avui dijous "no s'ha concretat cap ajuda econòmica"

ARA Balears
2 min
El president de l'Agrupació de Transportistes de Mercaderies de les Balears, Ezequiel Horrach, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí.

PalmaEls transportistes de mercaderies de les Illes continuen amb la intenció de començar una vaga indefinida a partir de dia 28 de març. Aquest dijous dematí han fet la primera reunió amb el Govern per negociar les ajudes que reclamen, però, segons han confirmat, "no s'ha concretat cap ajuda econòmica".

Així i tot, segons ha avançat Europa Press, el president de l'Agrupació de Transports de Mercaderies de les Balears, Ezequiel Horrach, ha assegurat que "arribar a una solució amb el Govern i l'Estat és l'objectiu", i ha avisat: "Ara no es poden tirar enrere".

La voluntat d'arribar un acord hi és, ha explicat Horrach, però la decisió d'aturar l'activitat si no hi ha mesures també es ferma. Per la seva banda, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha detallat que "el desig del Govern és arribar a una solució" tan aviat com sigui possible i "estar al costat dels transportistes".

En aquest sentit, Marí ha confirmat que estan treballant en un "pla d'accions" i que "començaran les converses per veure com es pot ajudar econòmicament el sector". Finalment, després d'aquesta primera reunió, el conseller de Mobilitat ha dit amb sinceritat que "avui hem expressat la nostra voluntat d'ajudar, però no hem avançat molt més".

Cal recordar que ahir dimecres a la nit, els transportistes, conjuntament amb diversos sectors del Govern, varen fer una reunió que va acabar amb l'anunci de l'aturada. Els transportistes varen posar sobre la taula que no podien esperar més i s'havien de plantar per poder sobreviure als sobrecostos que està ocasionant l'increment del preu de la benzina.

Ezequiel Horrach va deixar clar que "no hi haurà manca d'aliments ni medicaments", fent esment als productes essencials. Però sí que va augurar una falta de materials de construcció, per exemple. A més, va explicar que avui dia hi ha dificultats per accedir a segons quins polígons de la Península i que hi ha certa "por" dels treballadors a sortir de les Illes, ja que "s'estan cremant camions" a les protestes que hi ha fora de les Balears.

"És una aturada, no una vaga"

Des de Comissions Obreres ja van advertir fa uns dies que el que volien fer els transportistes era "una aturada de l'activitat laboral" i no "una vaga de treballadors". En aquest sentit, des de CCOO van voler recordar que "si hi ha aturada degut a la voluntat de l'empresa, el dia es cobra i es cotitza sense necessitat de recuperar-lo".

Alhora, també van voler deixar clar que si no hi ha una prestació de servei, es cobrarà igualment la retribució fixa, no es poden descomptar dies de la nòmina. Tampoc es poden descomptar aquests dies de les vacances. A més, si no hi ha una comunicació expressa i per escrit de l'empresa de no anar a fer feina, s'hi ha d'anar.

stats