Economia 21/07/2021

El SOIB rebrà prop de 16 milions d'euros per impulsar programes d'ocupació

Els fons es destinaran a polítiques actives per als col·lectius més afectats en el mercat laboral

ARA Balears
2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha participat en la conferència sectorial d'ocupació a Madrid.

PalmaEl Servei d'Ocupació de les Illes ha obtingut 15,8 milions d'euros, que adreçarà a polítiques d'ocupació per a aquest 2021. Sobretot estaran dirigides als sectors que més s'han vist afectats en el mercat laboral els darrers mesos de pandèmia. Aquest capital és el resultat del repartiment d'un total de 687,7 milions d'euros per al conjunt de totes les comunitats. Les Balears rebran un 2,3% d'aquest fons, i el conseller Iago Negueruela ha considerat positiu el repartiment i ha indicat que és un percentatge més elevat que el pes del mercat de treball de les Illes.

Segons ha argumentat Negueruela, aquesta injecció "reforçarà els recursos destinats per a les persones desocupades". De fet, aquests 15,8 milions se sumaran als 66,4 milions que va rebre el SOIB al mes d'abril a les conferències sectorials de Treball i d'Educació. Així, amb més de 82 milions d'euros, suposa la quantia més gran que ha gestionat mai el SOIB. Negueruela ho ha ratificat i ha dit que marquen la direcció correcta i "reforcen el pressupost del Servei d'Ocupació Balear, perquè tindrem la xifra més alta de la nostra història en un moment de recuperació".

Segons Negueruela, aquests fons jugaran un "paper essencial". S'adreçaran als col·lectius que més estan patint els efectes de la crisi del covid-19 i les dificultats que això implica incloure's dins el mercat laboral. Així, segons s'ha explicat, els principals beneficiaris seran els aturats de llarga durada, les dones, els joves i els col·lectius més vulnerables, entre d'altres. A més, es destinaran a accions adreçades a l'economia social i a l'emprenedoria, segons ha indicat el Govern.

El Mecanisme de Recuperació i Resiliència continuarà

El conseller Negueruela també ha fet constar que el Mecanisme de Recuperació i Resiliència impulsat pel SEPE tindrà dues anualitats més mínim, fins al 2023. Segons han dit, serà una plataforma perquè el SOIB pugui treballar en un horitzó de mitjan termini, amb l'objectiu de dissenyar polítiques d'ocupació inclusives.

stats