Economia 28/04/2021

Les Balears rebran 50 milions d'euros per polítiques actives d'ocupació

L'objectiu és desenvolupar nous serveis i programes de formació, de gestió d'oportunitats i de formació professional

ARA Balears
2 min
Una oficina del SOIB

PalmaLes Illes Balears rebran 50 milions d'euros per potenciar les polítiques actives d'ocupació a la Comunitat Autònoma. Aquesta partida pressupostària forma part d'un paquet de 2.111 milions d'euros que l'Estat destina a desenvolupar nous serveis i programes de formació i ocupació, de gestió d'oportunitats, de formació professional i de modernització dels serveis públics.

Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears a través d'un comunicat, el pressupost que l'Estat destina a les Illes Balears en aquesta partida pressupostària és molt superior al de l'any passat amb l'objectiu de reactivar el món laboral illenc.

Totes les comunitats, excepte Múrcia, han donat suport a aquest nou projecte per potenciar l'ocupació. En aquest sentit, la vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha destacat que aquest acord territorial és "un exemple en democràcia de col·laboració amb les comunitats autònomes". Per Díaz, “la reforma profunda que estam plantejant inaugura una nova generació de polítiques actives d'ocupació".

A part de la partida pressupostària destinada a cada comunitat autònoma, l'Estat invertirà 145 milions d'euros a itineraris de formació amb acompanyament personalitzat i compromís de contractació, que es destinaran a persones desocupades en processos de recol·locació. A més, el govern espanyol invertirà 110 milions d'euros per finançar la requalificació de 250.000 persones en ERTO i 600 milions d'euros que s'invertiran en la qualificació professional en sectors estratègics de 21.000 persones menors de 30 anys, que rebran un contracte formatiu.

Per altra banda, la xarxa de Serveis Públics d'Ocupació rebrà 82 milions d'euros per desenvolupar polítiques d'orientació; la formació en diàleg social i negociació col·lectiva té una partida assignada de 10 milions d'euros, i els centres especials d'ocupació rebran un total de 25,8 milions d'euros per garantir la seva activitat d'inserció laboral.

stats