Economia 30/09/2020

El Senat aprova la proposta del PSIB per mantenir el descompte de resident del 75%

Cosme Bonet ha dit que és "una mesura positiva que defensa els drets de les persones que viuen i fan feina a les Balears"

Ara Balears
2 min
Passatgers entrant a un avió a l'aeroport de Palma.

PalmaLa Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Senat ha aprovat una moció del PSIB per instar el govern espanyol a mantenir el descompte de resident del 75%. Segons Cosme Bonet, portaveu dels socialistes a la cambra alta, és "una gran notícia per a les Illes" i ha afegit que "el descompte no està en qüestió, tal com va afirmar el ministre Ábalos en la compareixença a la cambra alta el passat mes de juny". Pel senador socialista, "el descompte de resident del 75% és una mesura positiva que defensa els drets de les persones que viuen i fan feina a les Illes Balears".

Així i tot, Bonet ha reconegut que el passat 17 d'abril la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència va emetre un informe amb una sèrie de recomanacions davant l'augment dels preus dels vols en el moment en què es va posar en marxa el descompte de resident del 75%. Per això, ha reclamat "un major control del preu dels bitllets per part de les companyies aèries", ja que "s'ha demostrat que hem patit un increment de preus que és perjudicial per als viatgers i per als comptes públics, més en un moment com l'actual".

En aquest sentit, el senador socialista ha denunciat que "des de les Illes no podem acceptar la posició de la CNMC ni les seves recomanacions, perquè els ciutadans balears no som els responsables dels increments de preus, sinó les males praxis de les companyies aèries, per les quals la ciutadania de les Illes veu vulnerats els seus drets".

Segons Bonet, tot i la situació actual de paràlisi del transport aeri provocada per la pandèmia, "el retorn a la normalitat en la connectivitat aèria hauria de venir acompanyada d'uns nivells de preus per a les connexions amb els arxipèlags i les ciutats autònomes amb la Península similars als observats abans de l'increment de la bonificació fins al 75%".

stats