Economia 15/07/2021

El sector turístic mallorquí veu amb preocupació la decisió del govern britànic

El president de PIMEB, Jordi Mora, ha traslladat el nerviosisme que ha ocasionat la decisió al sector

ARA Balears
2 min
El president de PIMEM, Jordi Mora, ha comunicat la preocupació incipient que creix dins el sector turístic

PalmaEl sector turístic mallorquí ha rebut la notícia de l'executiu britànic com una gerra d'aigua freda. El president de la PIMEB, Jordi Mora, ha volgut comunicar la seva preocupació, representant diverses associacions del conglomerat, per la decisió presa pel Regne Unit de fer retrocedir al color ambre del semàfor covid-19 les Illes Balears. Mora ha volgut fer constància que les Illes es juguen la temporada turística en decisions com aquesta, a més de la reactivació econòmica.

Altres representants de diferents patronals han donat el seu punt de vista sobre la notícia que ha sacsejat el sector. La presidenta de l'associació Restaurants Bars i Cafeteries (RBC), Eugènia Cusí, ha ressaltat que és lògic que el govern anglosaxó hagi pres aquesta decisió, "no hi ajuden les dades que anam publicant sobre els contagis", ha destacat Cusí, a més de referenciar que s'està donant un missatge confús cap a l'exterior, cosa que no ajuda a la situació. El president de l'Agrupació Empresarial de Lloguer de Vehicles de Balears (AEVAB), Ramon Reus, s'ha mantingut dins la mateixa línia que les paraules de Mora i ha expressat que veu amb "molta preocupació" la situació actual. A més, ha dit que "esperam tornar a la normalitat com més aviat millor, tot i que els índexs d'incidència hagin tornat moltes setmanes enrere."

Per part seva, el president de Petits i Mitjans Hotels, Juan Manuel Ordinas, ha estat molt més taxatiu: "Hi ha una aturada total. Durant les darreres 24 hores no s'ha rebut cap reserva", cosa que ha posat en tensió l'associació. Finalment, el president de l'Associació d'Habitatges de Lloguer Turístic, Toni Barceló, ha remarcat que durant les darreres hores s'havia notat una baixada de les reserves, però manté la serenitat dient que esperaran a veure com evolucionen les zones de més dependència britànica.

stats