Economia 23/04/2018

El sector dels serveis augmenta un 7% el febrer a les Illes Balears

Les Illes Balears s'han situat també com la segona comunitat autònoma amb major taxa anual d'ocupació, amb el 3,3% d'increment, només per darrere de Múrcia

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu. / ISAAC BUJ

PalmaLa xifra de negocis del sector dels serveis ha augmentat un 7% el febrer a les Illes Balears respecte del mateix mes de l'any passat, cosa que suposa el setè major augment entre les comunitats autònomes.

Les Balears són la segona comunitat autònoma amb major taxa anual d'ocupació, amb el 3,3% d'increment, només per darrere de Múrcia (3,8%). La mitjana nacional és del 2,4%, segons les dades dels Indicadors d'Activitat del Sector Serveis (IASS) publicats avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En tot l'Estat, la xifra de negocis del sector dels serveis de mercat va registrar el febrer d'enguany un increment interanual del 6,7%, set dècimes per sota de la taxa de gener. Aquest augment va sumar quatre anys i sis mesos consecutius a l'alça. Segons les dades, la facturació del sector dels serveis el mes de febrer es va accelerar fins al 6,4% pel que fa al mateix mes de 2017, cinc desenes més que el mes anterior. Quant a l'ocupació al sector dels serveis, va augmentar un 2,4% el febrer respecte al mateix mes de l'any anterior, la mateixa taxa que la registrada el gener.

Per sectors, el gener el comerç va augmentar la seva facturació un 7,3%, mentre que altres serveis van créixer un 7,8%. La major pujada va ser la venda i reparació de vehicles i motocicletes, amb una alça del 12,7%, seguida del comerç a l'engròs i el comerç al detall.

Quant a altres serveis, l'increment més gran el va experimentar el segment d'activitats professionals, científiques i tècniques, amb una pujada del 10,9%, en segon lloc, hi ha les activitats administratives i serveis auxiliars, transport i emmagatzematge, informació i comunicacions i hostaleria.

Totes les comunitats autònomes van augmentar la seva xifra de negoci del sector dels serveis el mes de febrer en comparació l'anual. Els majors increments es van registrar a Cantàbria, Aragó i Madrid. En canvi, les comunitats en què es van donar els menors increments van ser Castella i Lleó, Navarra i Astúries.

stats