Economia 17/04/2021

El sector hoteler qualifica d'"excusa" que l'Estat defensi motius ètics per no modificar els criteris de vacunació

La FEHM insisteix que s'han de prioritzar les comunitats turístiques

ARA Balears
1 min
Una treballadora d'un hotel a Mallorca.

PalmaLa vicepresidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), María José Aguiló, ha qualificat d'"excusa" que la secretària d'Estat de Sanitat, Silvia Calzón, defensi motius ètics per no modificar l'estratègia de vacunació i prioritzar les comunitats turístiques.

Calzón va afirmar aquest divendres que la campanya de vacunació és un "exercici de solidaritat" per protegir els més vulnerables, que es basa "en principis ètics i morals molt robustos". A més, va assegurar que es manté l'objectiu de tenir vacunat almenys el 70% de la població a l'estiu, "però l'única manera perquè arribem ràpidament al final d'aquest malson és fer-ho tots junts", va apuntar.

Segons ha informat aquest dissabte Europa Press, la vicepresidenta de la FEHM ha subratllat que en cap cas s'està reclamant "res que no sigui ètic", sinó que, una vegada superada la immunització dels col·lectius de major risc, s'anteposin criteris d'exposició de col·lectius amb llocs d'alta rotació de persones, com el sector turístic, als criteris d'edat.

"No es roben vacunes, no es deixa de vacunar ni s'impediria sortir junts de la situació, es tracta de reestructurar criteris atenent també criteris de salut i econòmics", ha apuntat Aguiló, que ha recalcat que l'única oportunitat per superar l'actual situació de crisi a les Balears es presenta en els pròxims mesos.

stats