Agricultura
Economia 20/07/2022

El sector de la garrova preveu que la producció del 2022 baixarà fins al 30%

S'espera que la campanya comenci amb el mateix preu que va tancar el 2021

ARA Balears
1 min
La garrova és un dels cultius del mediterrani

PalmaL'Associació de Trossejadors de Garrova de PIMEM ha anunciat que aquest 2022 la producció baixarà entre el 25% i el 30% respecte dels dos darrers anys. En la valoració del que serà la campanya d'enguany, el sector ha destacat que hi ha recollides bones i dolentes i, de manera excepcional, les dues darreres temporades a Mallorca havien estat bones.

Aquest dimarts, l'associació ha presentat la nova junta directiva, i han explicat que el motiu d'aquesta reactivació "és intensificar les relacions amb l'administració amb vista a futures col·laboracions per tal de mantenir i ajudar al màxim el sector". L'organització està formada per cinc empresaris, Productes Fontanet, Llorenç Arrom, Can Robí, Jaume Adrover i Productes Martín, els quals gestionen aproximadament entre el 70% i el 80% del mercat de recollida de garrova de Mallorca.

Pel que fa al preu, s'espera que la campanya comenci amb el mateix que amb el que es va acabar l'any passat, però l'associació no vol donar xifres exactes i estudia possibles factors externs que les alterarien. Per altra banda, han destacat que hi ha possibilitats que el preu del garrofí s'alteri respecte al preu de la garrofa i augmenti, encara que dependrà molt del comprador de goma i del mercat.

stats