Economia 25/08/2021

Salvador Illa elogia la gestió per la recuperació econòmica de les Balears

El líder del PSC ha criticat el govern català per mirar cap on no toca en contraposició a les Illes i al País Valencià

2 min
Illa ha destacat els "vincles especials" entre socialistes balears i catalans.

PalmaSalvador Illa s'ha reunit amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, al Consolat de Mar per parlar sobre finançament i sobre la visió federalista de l'estat espanyol. D'aquesta visita ha sorprès la ubicació, ja que Illa és el líder de l'oposició del govern català, i se l'ha rebut com si fos una autoritat governamental i no com a polític socialista. Així i tot, a part de la seva conversa sobre finançament i federalisme, el líder del PSC ha lloat la gestió per la recuperació econòmica del Govern balear i també del valencià, en contraposició al Govern de la Generalitat, que, segons ha dit, "no està en el que ha d'estar".

Amb la visita, Illa també ha volgut constatar la unió entre el PSC i el PSIB-PSOE. "Tenim molts de punts en comú, sempre hem fet feina des del diàleg, la convivència i el respecte a la diversitat", explicava l'exministre. Ha parlat de les polítiques socials que els posen en comú i, alhora, també ha volgut lloar la presidenta del govern de les Illes. "Els seus valors i el seu compromís per oferir i aprofitar oportunitats per a les Balears són molt enriquidors i m'agradaria que les seves polítiques també poguessin desenvolupar-se a Catalunya", ha defensat el líder polític català.

Elogis a la gestió de la pandèmia

L'exministre de Sanitat també ha volgut elogiar personalment la gestió de la pandèmia que ha dut a terme l'Executiu de les Illes. "Malgrat les enormes dificultats, s'ha fet una molt bona feina", deia Salvador Illa, a part de voler expressar solidaritat i respecte cap a la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font. S'ha de recordar que Font encara està pendent de declarar al jutjat de Palma per la investigació pel suposat confinament forçós dels estudiants relacionats amb el macrobrot que hi va haver amb motiu dels viatges de final de curs a Mallorca.

Finalment, Illa també s'ha reunit avui horabaixa amb la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, conjuntament amb altres membres del departament. Segons ha dit en declaracions abans de la seva ponència al Cercle d'Economia de Mallorca, és una trobada que esperava carregat "d'emotivitat".

stats