Economia 30/10/2020

L'IB-Salut contractà irregularment 245 milions d'euros el 2018

El síndic major, Joan Rosselló Villalonga, apunta que es tracta d'un problema "estructural" pel dèficit "històric" que ha tingut el servei

K. O.
1 min
Una treballadora de l'Hospital Son Espases.

PalmaL'IB-Salut contractà 245 milions d'euros de manera irregular durant l'any 2018 malgrat que va disposar de més pressupost, segons ha explicat el síndic major, Joan Rosselló Villalonga, que ha entregat aquest divendres al Parlament l'informe fet per la Sindicatura de Comptes.

Rosselló Villalonga ha apuntat en una roda de premsa que es tracta d'un problema "estructural" pel dèficit "històric" que ha tingut el Servei de Salut. Ha destacat, però, que la contractació irregular per part de l'IB-Salut va disminuir respecte del 2017, quan va ser de 281 milions d'euros.

Tot i que des de la Sindicatura de Comptes treballen a temps passat, com ha recordat Rosselló Villalonga, el síndic preveu que les ajudes per fer front a la pandèmia de coronavirus serviran per equilibrar les despeses i que les contractacions irregulars de l'IB-Salut continuaran sent similars a les d'altres anys.

L'incompliment de la legalitat per part de l'IB-Salut es resol posteriorment amb procediments extraordinaris, com ja va aclarir el síndic major l'any passat durant la presentació de l'informe anterior.

stats