Responsabilitat social
Economia 14/07/2023

Riu reconeix que les dades de bretxa de gènere de la cadena són "dolentes"

Dels 96 hotels de l'empresa, el 55,4% del personal contractat són homes

2 min
Carme Riu, aquest divendres durant la presentació de les dades RSC de la companyia.

PalmaLes dades de la plantilla de la cadena Riu en relació amb el gènere són "dolentes", dit per la mateixa directora de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de la companyia, Catalina Alemany. Juntament amb la directora executiva de Riu, Carme Riu, i la directora de Sostenibilitat, Lola Trian, ha presentat el balanç anual de l'empresa en matèria de RSC, així com els projectes de futur.

Concretament, Alemany ha atribuït els resultats de bretxa de gènere al pes que tenen els homes i les dones a les plantilles dels 96 hotels de l'empresa: ells representen un 55,4% del personal contractat, mentre que elles, un 44,6%. En el cas dels càrrecs directius, la bretxa és encara superior: un 73,9% són homes i un 26,1%, dones.

D'altra banda, la directora de RSC ha explicat com es distribueixen els empleats per països: un 31,5% fan feina a Mèxic; un 18,1%, a Espanya; un 9,9%, a República Dominicana; un 9%, a Jamaica, i un 8,1%, a Cabo Verde. També dins l'àmbit dels recursos humans, han subratllat que la plantilla ascendeix a més de 34.000 persones, les quals han rebut 126.255 hores totals de formació a salut i seguretat, formació tècnica, valors i habilitats directives, formació dual, idiomes i plans de carreres.

La figura del supervisor

Dins les fites en matèria de RSC assolides el 2022, han destacat la introducció de la figura del "supervisor", amb la intenció de "fomentar la cultura de la sostenibilitat interna", que està implementada en els seus establiments "de totes les destinacions americanes i europees" i que encara han d'introduir a l'Àfrica a l'Índic. A banda d'això, han remarcat com a fita l'estalvi en el consum d'aigua, de 10 milions de metres cúbics, i l'increment d'energia verda amb prop de 300.000 megawatts hora.

Pel que fa a la inversió social, han fet 71 actuacions aquest darrer any, mentre que el 2021 no varen arribar a les 25, i s'han fet pactes amb 64 aliats estratègics. Dins dels programes específics, els destinats a l'educació suposen el 17%, mentre que els de salut i biodiversitat, un 29% i un 21%, respectivament. Quant als reptes futurs, el departament de RSC preveu ampliar les estratègies de sostenibilitat del període del 2024 al 2026, així com invertir més recursos o ampliar els plans de circularitat en els sis hotels de les Balears.

stats