Economia 01/11/2021

Reyes Maroto: "Els britànics ja no tenen excusa per no viatjar a Espanya i a les Balears"

La ministra assegura que el 2022 serà "l'any de la recuperació" gràcies a l'aposta per la sostenibilitat, la millora de la qualitat i l'alt percentatge de població que ja està vacunada

ARA Balears
2 min
La presidenta i la ministra durant la jornada en el World Travel Market.

PalmaA partir de l'any que ve, "els britànics ja no tindran excusa per no viatjar a Espanya i a les Balears". Així ho ha assegurat aquest dilluns la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, durant la seva visita a l'estand de les Balears a la World Travel Market (WTM) de Londres.

Segons Maroto, l'any 2022 serà "l'any de la recuperació" gràcies a l'aposta per la sostenibilitat, la millora de la qualitat i l'alt percentatge de població que ja està vacunada. Així, la ministra ha avançat que les previsions generals apunten que el setembre vindran més d'un milió de turistes internacionals i que esperen tancar l'any amb 4,4 milions de turistes britànics.

Precisament, la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha destacat les "bones sensacions" que la temporada del 2022 començarà abans i que el turisme britànic tornarà als nivells del 2019.

Tot i això, en el cas de les Illes, ha assenyalat que l'actual context obliga a continuar treballant amb la millora del model turístic lligat a la sostenibilitat i la qualitat de la destinació. Així mateix, ha dit que després que les administracions "hagin preservat la joia que és el turisme", la passa següent és "la reactivació, la fidelització i l'increment de la despesa turística".

Connexió entre Palma i Nova York

En relació amb l'inici de les connexions entre Palma i Nova York, la ministra ha destacat que tot el que sigui més connectivitat és "una bona notícia", tot i que el treball en aquests moments està centrat en els mercats tradicionals. En aquest sentit, Maroto ha assegurat que no s'ha de descartar obrir-se a altres destinacions de llarga distància i ha dit que si les Balears estan més ben connectades, "Espanya està més ben connectat".

Respecte de la reactivació dels viatges de l'Imserso, ha fet una crida al Ministeri de Drets Socials per posar-los en marxa com més aviat millor pel que suposen per als col·lectius més vulnerables i per la desestacionalització.

stats