Economia 16/08/2018

Els restaurants de Menorca registren una reducció de la facturació d'un 10% la primera quinzena d'agost

El mercat espanyol continua liderant en restaurants a l'agost mentre que el francès es manté i l'italià davalla lleugerament

Iván Martín
2 min
L'activitat relacionada amb la restauració cau a les urbanitzacions turístiques de Ciutadella.

CiutadellaEl president de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca, depenent de la CAEB, ha assegurat que els establiments associats a l'entitat han registrat una reducció de la facturació al llarg de la primera quinzena del mes d'agost d'un 10% en comparació amb el mateix període de l'any passat. José Bosch ha avançat les dades però ha deixat clar que "no són xifres oficials, són les dades que tenim i en certa manera marquen la tendència de les que recopilarem a finals de mes amb la resta dels empresaris del sector".

Bosch comenta que "malgrat el descens de facturació, venim d'una temporada passada que va ser una de les millors de la història i no cal caure en dramatismes ni ser catastròfics en aquest sentit". Les dades revelades pel president de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de l'illa posen en relleu el descens generalitzat del 10%, especialment a la zona de Ciutadella, atès que les urbanitzacions d'aquest terme municipal són "les que més estan notant la disminució de la facturació", afegeix José Bosch. Els motius són senzills; per una banda, els turistes estrangers acostumen a contractar paquets amb mitja pensió o de tot inclòs, i els nacionals són més de visitar el poble, deixant de marge els establiments a les urbanitzacions.

A més, José Bosch vaticina que la segona quinzena d'agost "mantindrà la inèrcia de les dues primeres setmanes" i recomana controlar la despesa en els restaurants respecte de la contractació de personal, ja que "molts han fet un esforç atenent els nombres de la temporada passada, i ja podem afirmar que estarem per davall de la campanya del 2017, de manera que alguns en pagaran les conseqüències". Finalment, Bosch situa el mercat espanyol com el predominant en la primera quinzena d'agost. Un dels mercats més agraïts amb la cultura gastronòmica, el francès, es manté, i l'italià descendeix lleugerament.

stats