Economia 30/12/2021

La restauració illenca preveu una "barbaritat" de cancel·lacions per a la nit de Cap d'Any

Segons les patronals illenques, les anul·lacions rondaran el 60% i fins a un 15% dels locals han decidit tancar fins al març

ARA Balears
2 min
Restaurant Ca'n Torrat.

PalmaLa previsió de reserves per a la nit de Cap d'Any continua amb la corba negativa de cancel·lacions contínues a partir de la gran onada de la pandèmia que copeja les Illes. "Són moltes, una barbaritat", ha explicat el president de la secció de restauració de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears, Alfonso Robledo, en declaracions a Europa Press.

A més, Robledo ha explicat que la taxa de cancel·lació dels sopars d'empresa va fregar el 80% i que ara la previsió per a la nit d'aquest divendres 31 de desembre oscil·la entre el 50% i el 60 % de cancel·lacions. Així i tot, també ha reconegut que, malgrat la por generalitzada que hi ha, es veuen reserves de darrera hora.

CAEB Restauració també ha volgut fer patent que "molts restaurants" ja han optat per tancar des de desembre fins a març, quan comenci la nova temporada. Ha aclarit que són al voltant del 15% dels seus associats. Malgrat tot, Robledo ha apuntat cap a la temporada que ve dient que "el més important és no anar cap endarrere, evitar restriccions i lluitar perquè l'any que ve hi hagi temporada".

Divisió envers el certificat covid

Davant aquesta previsió, també ha assegurat que, "si no tenim una temporada normal, som morts". Alhora, creu que el certificat covid és positiu, ja que ells mateixos varen demanar que s'implantàs per no haver de caure en restriccions. Però, per altra banda, la presidenta de Restaurants, Cafès, Bars (RCB), Eugènia Cusí, ha recriminat que el passaport covid és una restricció encoberta.

RCB s'ha mostrat molt en contra del certificat covid perquè, segons diuen, "provoca menys afluència als locals, ja que actua com a restricció". La presidenta de l'associació, Eugènia Cusí, ha constatat que en 21 mesos de pandèmia no hi ha hagut cap estudi que sostingui que la restauració és un focus de contagi.

Armengol reclama "prudència i control" a l'oci nocturn

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha reclamat als establiments d'oci nocturn de l'Arxipèlag que compleixin la normativa i controlin que els seus clients també ho facin. A més, ha demanat també a la ciutadania que siguin "prudents" i ha remarcat que ja "podrem gaudir de la festa altres anys".

En aquest sentit, després d'un acte a Andratx, Armengol ha demanat als illencs que "s'abstinguin d'organitzar festes il·legals i de participar-hi", i ha subratllat que encara hi ha molts infants sense vacunar i que les persones majors continuen sent "vulnerables davant el virus".

stats