Economia 13/08/2021

Quatre cellers de les Balears reben quasi un milió d'euros en ajudes per part del Fogaiba

L'objectiu d'aquesta partida és millorar les instal·lacions vitícoles, l'eficiència energètica i l'estalvi d'energia

ARA Balears
1 min
Treballadors de les bodegues.

PalmaEl Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes (Fogaiba) –ens independent de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació– ha abonat quasi un milió d'euros en ajudes directes per a inversions a quatre cellers de les Illes Balears. Segons les dades que ha fet públiques aquest divendres el Govern, a través d'una nota de premsa, els cellers de l'Arxipèlag han rebut un total de 947.309,23 euros, que es destinaran a invertir en instal·lacions de transformació, infraestructura vitícola, i eines de comercialització dels productes vitivinícoles. L'objectiu és millorar el rendiment de les empreses, així com la seva adaptació a les demandes del mercat, augmentar-ne la competitivitat, l'estalvi d'energia, l'eficiència energètica i els processos sostenibles.

Del pressupost del PASVE, la línia d'inversions en cellers és d'un màxim d'un 40%. Els fons restants van destinats a les vinyes i cerquen impulsar el cultiu en verd a través de la reestructuració, la promoció i la destil·lació. La distribució de les ajudes es fa en el marc de la conferència sectorial d'agricultura i es tenen en compte els projectes presentats a cada comunitat autònoma.

Fins ara, les Balears han rebut 4,7 milions d'euros per part del programa que equivalen a un 1,11% dels fons distribuïts a Espanya. En aquest sentit, la Conselleria ha destacat que, "tenint en compte que les vinyes de l'Arxipèlag representen un 0,03% de la superfície total de l'Estat, es tracta d'una quantitat considerable".

stats