Economia 08/04/2020

Amics de la Terra proposa reduir l'enllumenat públic durant el confinament

Els ecologistes diuen que apagant un de cada cinc punts de llum s'estalviarien moltes emissions contaminants i energia

Ara Balears
1 min
La manca de llum durant els vespres ve provocant moltes queixes dels veïnats.

PalmaL'entitat ecologistes Amics de la Terra ha reclamat a les administracions públiques balears que redueixin l'enllumenat públic per aconseguir un estalvi econòmic en la despesa elèctrica i reduir emissions durant el confinament.

L'associació ha explicat en un comunicat aquest dimecres que apagant un de cada cinc punts de llum l'estalvi energètic i d'emissions seria molt important. Amics de la Terra considera que durant l'estat d'alarma hi ha "poca" o "cap" circulació sobretot durant la nit de manera que apagar l'enllumenat no suposaria una pèrdua de seguretat, senyalització de les carreteres, carrers i passeigs que no són transitant", segons apunten.

Els ecologistes també indiquen que la mesura suposar un "exemple" per a la ciutadania i serviria per assessorar els residents sobre com "estalviar i ser més eficients" amb l'objectiu de sortir més "enfortits" la crisi sanitària causada pel coronavirus.

Cal recordar que el consum a les Balears ha caigut un 24% durant l'estat d'alarma, un 13% menys que la mitjana espanyola, que es troba en un 37,2%, segons l'informe El consum sota la lupa del covid-19 elaborat pel neobanc espanyol Bnext i publicat el 31 de març.

stats