Economia 08/05/2020

La producció industrial cau un 13% a les Balears el mes de març

Les Illes són la cinquena comunitat de l'Estat amb un major descens

Ara Balears
1 min
La producció industrial a l'Estat es va desplomar un 10,2%.

PalmaLa producció industrial ha caigut un 13% a les Balears el març, en comparació amb el mateix mes de l'any passat, la qual cosa situa les Illes com la cinquena comunitat amb major descens, per darrere Castella i Lleó, el País Basc, Aragó i Cantàbria. La producció industrial a l'Estat es va desplomar un 10,2%, la qual cosa suposa la major caiguda des d'abril del 2017, quan va descendir un 10,9%, segons ha informat l'agència Efe.

L'Índex de Producció Industrial (IPI) publicat aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) recull l'impacte de l'epidèmia del coronavirus, ja que moltes fàbriques varen decidir aturar la producció després de la declaració de l'estat d'alarma el 14 de març.

La producció industrial havia tingut un comportament irregular els darrers mesos, amb una lleugera reculada del 0,1% al febrer, un mes en què ja començava a afectar la interrupció de les cadenes de subministrament pel tancament de les fàbriques xineses pel coronavirus.

L'INE detalla que tots els components de l'índex varen caure a la mar. Per branques d'activitat, destaca la forta reculada, del 39,5%, de la fabricació de vehicles de motor, juntament amb les de la confecció de peces de vestir (25,3%), la indústria del calçat (24,6%) i la fabricació de mobles (24,2%). En canvi, va augmentar la producció de paper (4,1%), productes farmacèutics (3,6%), alimentació (3,6%) i productes informàtics (3%).

Per comunitats autònomes, la producció industrial només va augmentar a Múrcia (un 1,1%), mentre que les caigudes més significatives es varen registrar a Castella i Lleó (16%), el País Basc (15,8%) i Aragó (14,1%).

En termes mensuals, la producció industrial va descendir un 11,9% el març respecte del febrer, una taxa 12 punts inferior a la del segon mes de l'any.

stats