Economia 14/01/2022

Els preus varen pujar un 6,5% al desembre a les Balears

ARA Balears
1 min
Gas i electricitat

PalmaEls preus de béns i serveis de consum varen pujar el desembre un 6,5% respecte d'un any enrere a les Balears. Segons ha informat l'Institut Nacional d'Estadística i ha recollit Europa Press, la taxa anual de l'IPC, l'indicador que mesura l'encariment del cistell de la compra mitjà, no ha deixat d'augmentar a l'Arxipèlag des del mes de juliol passat i contrasta amb la dada de fa un any, quan era del -0,4%.

Aquest increment es deu, fonamentalment, al segment de l'habitatge, que inclou l'energia, que apunta una pujada del 22,5% respecte del 2020.

A escala estatal, finalment la taxa d'inflació va ser del 6,5% interanual, dues dècimes menys que la prevista en un principi per l'INE. Els increments es deuen, sobretot, a l'encariment de l'electricitat, que representa el gruix de la pujada. L'augment de preus d'altres productes energètics, com ara el gas natural i els combustibles, també expliquen la forta pujada de l'IPC a finals del 2021.

De fet, si es descompta l'energia -molt volàtil-, la pujada de preus va ser molt inferior: del 2,1% a l'estat espanyol, només una dècima per sobre de l'objectiu a llarg termini del Banc Central Europeu.

stats