Preus
Economia 27/06/2022

Els preus industrials augmenten un 78,9% a les Balears en un any

El major increment l'ha patit la producció d'energia elèctrica, que ha pujat un 112,9%

1 min
Una central elèctrica.

PalmaEls preus industrials continuen augmentant a les Balears i deixen el mes de maig amb un augment d'un 78,9% respecte del mateix mes de l'any passat. Tot i això, segons ha informat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística, aquesta xifra està quatre punts per sota del mes d'abril, quan es va registrar una pujada del 82,3%. En concret, l'increment més gran l'ha registrat la producció d'energia elèctrica, amb un 112,9% més que l'any passat.

Aquest és el preu que marca més la diferència amb els costos de l'any passat, ja que la resta de components també augmenta, però d'una manera més moderada. Així, els preus dels béns intermedis han pujat un 19,9% i els béns de consum no durador, un 10,2%. A més, també van pujar a les Balears els preus dels béns de consum (9,2%), els béns d'equip (4,1%), els béns de consum durador (3,7%) i dels béns d'equip (4,1%).

Precisament, si es mira la taxa anual per comunitats, les Illes són la segona comunitat amb l'augment més elevat, i se situen per darrere d'Astúries, amb una taxa del 82,9%, i per davant de les Canàries, amb un 76,5%.

A escala estatal, els preus industrials van pujar un 0,9% el mes de maig passat amb relació al mes anterior i es van disparar un 43,6% en la taxa interanual. Encara que aquesta taxa s'ha moderat nou dècimes respecte de la registrada a l'abril, els preus industrials encadenen 17 mesos consecutius de taxes positives. Tot i això, per segon mes consecutiu, la taxa interanual s'ha moderat respecte de la del mes anterior.

stats