Economia 13/08/2020

Els preus a les Illes varen baixar un 0,6% interanual el mes de juliol

Segons l'INE, l'IPC ha retrocedit una dècima a les Balears

Ara Balears
1 min
Els preus es van moderar a Balears el mes d'octubre però la mitjana interanual continua de les més altes de l'Estat.

PalmaEls preus varen baixar a les Illes Balears el mes de juliol una mitjana d'un 0,6% en comparació amb el mateix mes de l'any 2019, una dècima menys que el mes de juny, segons ha informat l'agència Efe a partir de les dades difoses aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística.

Si es comparen els preus del mes de juliol del 2020 amb els del mateix mes de l'any passat, es pot observar que el transport, amb un descens d'un 3,4%, i l'habitatge, amb un 3,2%, presentaren les caigudes més grans dels preus. Les comunicacions i el sector d'hotels, restaurants i bars també han abaixat els seus preus un 1,1% en un any. En canvi, els preus de l'ensenyament, els aliments, les begudes no alcohòliques i la roba han augmentat un 1,9%, un 1,7% i un 1%, respectivament.

Si es comparen els preus de juliol amb els de juny, la roba va baixar un 8,8%, les comunicacions, un 1,7% i els aliments, mig punt. En canvi, l'habitatge i el transport pujaren en un mes un 0,5%. El tabac i l'alcohol també pujaren. Durant els set primers mesos de l'any l'IPC ha acumulat a les Illes una baixada d'un 1,2%.

En el conjunt de l'Estat, els preus varen baixar un 0,9% el juliol respecte del mes anterior, i la taxa anual de l'IPC se situa en el -0,6%, tres dècimes més el descens del juny, que era de -0,3%. La taxa anual de l'IPC va baixar el juliol a totes les comunitats menys a Cantàbria, on va pujar una dècima, fins a -0,4%.

stats