Economia 08/04/2020

El preu del lloguer puja un 4,5% a les Balears abans del confinament

La pujada més important ha estat a Eivissa, amb un increment d'un 14,7% i un preu per metre quadrat de 20 euros, segons dades d'Idealista

Ara Balears
1 min
Un noi aquests dies a casa seva fent feina amb un ordinador portàtil.

PalmaEl preu del lloguer ha experimentat a les Balears un augment d'un 4,5% durant el primer trimestre del 2020, fins a arribar als 13,2 euros per metre quadrat, segons el darrer informe publicat per Idealista. El cap d'estudis del portal, Fernando Encinar, apunta que aquestes dades no tenen en compte l'impacte de la crisi del coronavirus. Al conjunt de l'Estat l'increment ha estat d'un 2,6% durant el primer trimestre.

El creixement respecte del mateix període de l'any a les Illes l'any passat ha estat d'un 3,4%, segons ha informat el portal immobiliari en un comunicat. El preu del lloguer a Palma ha crescut un 1,1% i se situa en 12 euros per m2. La pujada més important, però, s'ha registrat a Eivissa amb una pujada del 14,7% i un preu per metre quadrat de 20 euros. A Sant Joan de la Talaia el preu s'ha situat en 18 euros per m2.

Lleida és la capital de província on més s'ha incrementat el preu del lloguer durant el primer trimestre, amb una pujada d'un 5,7%. En aquesta línia, Salamanca i Cadis han registrat un augment d'un 5,7%. A Barcelona el preu ha crescut un 3,1% i el metre quadrat costa 17 euros, mentre que a Madrid el preu és un 1,2% més car i el metre quadrat està en 16,3 euros.

Encinar preveu un "èxode" del centre de les grans ciutats cap a la perifèria després del confinament perquè el temps de reclusió farà que molts inquilins vulguin canviar de pis i cercar-ne d'altres més grans i lluminosos. A més, el cap d'estudis d'Idealista diu que els propietaris i inquilins ja negocien baixades de preu en el lloguer i que una vegada acabi l'estat d'alarma es reflectiran en el conjunt del mercat.

stats