Economia 08/09/2022

El preu de l'habitatge a les Balears és el que més augmenta de tot l'Estat

S'ha registrat un increment del 10,9% en un any

ARA Balears
1 min
Imatge de Cala Llamp, Andratx

PalmaEl preu de l'habitatge a les Illes Balears ha registrat un increment del 10,9% en comparació amb l'any passat. Segons les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística, l'Arxipèlag és la comunitat autònoma de l'Estat on s'ha registrat el major augment i es troba molt per sobre de la mitjana estatal, que se situa prop del 8%.

A més, l'Arxipèlag és la regió on s'ha registrat un major increment dels preus dels habitatges durant el segon trimestre de l'any. D'aquesta manera, la pujada registrada a les Balears en la comparació interanual és del 2,9%. Aquestes dades demostren que la reactivació i recuperació del sector immobiliari illenc és ja més que una realitat. De fet, durant els primers vuit mesos de l'any ja s'ha acumulat un increment del 5,1% en els preus de l'habitatge.

Pel que fa al mercat de compravenda del mercat d'habitatges de segona mà, la situació és molt similar. Les dades de l'INE mostren que el preu d'aquests immobles, en comparació amb l'any passat, han augmentat un 10,7% (la pujada més elevada també de tot l'Estat), mentre que pel que fa al segon trimestre de l'any l'increment registrat és del 3,1%. En aquest sector del mercat immobiliari, els preus han crescut un 5,3% durant els primers vuit mesos de l'any.

En el cas dels habitatges nous, les xifres són una mica superiors en alguns paràmetres i també lideren l'increment registrat a tot l'Estat. En aquest cas, l'increment interanual és del 12,8%; la comparació amb el primer trimestre de l'any evidencia una pujada de l'1,3%, mentre que el preu dels habitatges nous durant aquest 2022 ja ha registrat una crescuda del 3,8%.

stats