El preu de l'habitatge a les Illes continua creixent més que a tot l'Estat

L'INE confirma que la Comunitat registra el tercer trimestre la major pujada, amb un 4,5% d'increment

Les Illes Balears se situen el capdavant de les comunitat autònomes pel que fa a l'increment del preu de l'habitatge durant el tercer trimestre de l'any, amb un creixement d'un 4,5% sobre el trimestre anterior. La mitjana estatal d'aquest període es d'un augment d'un 1,6%, segons dades de l'INE.

Els preus de l'habitatge presenten taxes trimestrals positives a totes les comunitats autònomes. Les majors pujades es produeixen a les Illes Balears, Andalusia i el País Basc, amb increments d'un 4,5%, un 2,1% i un 1,9%, respectivament.

Extremadura i la Rioja registren les menors pujades trimestrals, amb un augment de tres dècimes.

Pel que fa a la comparativa anual, la majoria de les comunitats autònomes disminueixen la seva taxa anual el tercer trimestre del 2019 respecte del segon. Els majors descensos es produeixen a Madrid, Múrcia i la Rioja, amb baixades de 1,9, 1,8 i 1,8 punts respectivament. En canvi, el País Basc, les Illes Balears i les Canàries registren els majors increments en les taxes anuals, amb pujades de nou, set i sis dècimes, respectivament. A Balears, aquest increment situa l'evolució anual dels preus en un 6% d'increment.

A tot l'Estat, la variació anual de l'Índex de Preus d'Habitatge (IPV) el tercer trimestre del 2019 disminueix sis dècimes i se situa en un 4,7%. Per tipus d'habitatge, tant les taxes anuals de l'habitatge nou com de segona mà disminueixen sis dècimes respecte del trimestre anterior, i se situen en un 6,6% i un 4,4%, respectivament.

El càlcul es fa sobre un índex que pren com a base el 2015. En l'àmbit estatal la taxa es de 126,1 punts, mentre que a les Illes se situa en 133,9 punts, només per darrere Madrid i Catalunya.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF