Economia 24/05/2021

PIMEM Restauració acusa el govern britànic de discriminar les Balears

El sector es mostra "decebut" amb l'executiu de Boris Johnson pel fet de permetre als seus ciutadans viatjar a les Canàries i no a les Illes

ARA Balears
2 min
Turistes a l'aeroport de Palma.

PalmaPIMEM Restauració ha acusat el govern britànic de discriminar les Illes. En un comunicat emès aquest dilluns, l'entitat ha manifestat que la sensació del sector és de "decepció" en veure com l'executiu de Boris Johnson permet als seus ciutadans viatjar a les Canàries i no a les Balears, a pesar que la xifra de contagis de l'arxipèlag canari gairebé doblega la de les Illes.

Segons ha informat Europa Press, PIMEM ha lamentat que, malgrat les restriccions i el cost que han suposat les decisions del Govern, l'executiu autonòmic hagi estat "incapaç" de crear una estratègia diferenciada de la resta de l'Estat.

En aquesta línia, PIMEM Restauració han recordat com fa una setmana el president de l'Associació de Petits i Mitjans Hotels, Juan Manuel Ordinas, deia que "havia faltat pressió diplomàtica" per part de les Balears a l'hora de defensar les xifres de contagis que tenia l'Arxipèlag.

Segons destaca l'entitat, per als restauradors, "això posa de manifest que el Govern té una actitud absolutament equivocada", i adverteixen que "des de la por, la unilateralitat, la restricció i tirar culpes a uns altres no s'arriba a res bo per a les Illes".

La presidenta de PIMEM Restauració, Eugènia Cusí, ha recalcat que "tot el sofriment i les restriccions sobre el sector pel bé comú han estat a canvi de res", i ha afegit que "es tanca a la restauració per suposadament estar sanitàriament millor de cara als mercats emissors, però la realitat no respon a això".

La Federació ha retret al Govern l'esforç fet per alemanys i francesos per ajudar a la seva hostaleria. Així, han apuntat que Alemanya ha entregat un 75% dels ingressos de 2019 als comptes de les empreses i França ha aportat 10.000 euros d'ajuda cada mes que ha mantingut tancat al sector.

Amb tot, PIMEM ha demanat una vegada més que tant el Govern com l'executiu espanyol defensin les Balears com una destinació turística segura. "Els sacrificis econòmics i empresarials mereixen un reconeixement explícit, clar i immediat per part dels mercats emissors, i això implica reforçar una comunicació en l'àmbit autonòmic directa amb els clients i demanar a l'Estat un esforç per col·locar a les Illes al mateix nivell que les Canàries", ha exposat l'entitat.

stats