Economia 15/12/2021

PIMEM assegura que, si els fons europeus no arriben a les pime i autònoms, "serà un fracàs econòmic"

S'han celebrat els premis de la patronal, amb els quals han estat guardonats La Veneciana, Conecta Balear, Rentalbikes Mallorca, Abaccino, Es Garrover, Mallorca sense Fam i el Col·legi de Graduats Socials

ARA Balears
2 min
El president de Pimem, Jordi Mora.

PalmaEl president de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca, Jordi Mora, ha defensat que, si els fons europeus no arriben "en un 99% a les pime i autònoms, serà un fracàs econòmic". Ho ha dit amb referència que, si els fons no s'executen així, no s'arribarà al veritable teixit empresarial de les Illes.

El discurs s'ha fet dins la cerimònia dels premis PIMEM, on Mora també ha aprofitat per reflexionar sobre l'endeutament de les empreses balears mitjançant els préstecs ICO. Ha avisat que s'han de retornar 130.000 milions d'euros l'any que ve, cosa que podrà suposar un sotrac important per a aquestes empreses illenques. A més, per altra banda, ha celebrat que aquest 2021 finalment s'hagi creat la patronal estatal CONPYMES, de la qual la patronal illenca és fundadora.

Els premiats

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa ha reconegut la trajectòria de les empreses i el seu pes destacat dins el teixit productiu illenc. La distribució dels premis s'ha fet per sectors: comerç, serveis, turisme, indústria, innovació i responsabilitat social.

En l'àrea de comerç el guanyador ha estat La Veneciana, establiment emblemàtic de Palma amb 92 anys de vida que ha aconseguit superar la crisi del covid-19. Pel que fa a serveis, el guardó ha estat per a Conecta Balear, per, segons el jurat, haver estat capaç de crear una xarxa de fibra òptica de darrera generació fora de les grans companyies tradicionals. El de turisme ha estat per a Rentbikes Mallorca, una empresa familiar que ha "acostat el cicloturisme a Mallorca".

Una de les empreses més rellevants dins la pandèmia ha estat Abbacino, que també s'endú el premi indústria. Ja estaven llançats abans del covid, però saber-se adaptar ha estat un valor afegit molt important, segons ha explicat PIMEM. El guardó a l'empresa més innovadora ha estat per a Es Garrover per "haver-se consolidat com una empresa de referència dins el sector agrícola".

El premi a la responsabilitat social corporativa ha estat per a Mallorca sense Fam per haver crescut exponencialment tenint en compte la quantitat d'ajuda que han hagut de donar en aquests moments de crisi econòmica. Gairebé 21.000 persones han rebut la seva assistència. Finalment, també s'ha reconegut el Col·legi Professional de Graduats Socials per la "gran feina que han fet en l'assessorament i gestió dels ERTO".

stats