Economia 01/07/2022

Les pernoctacions hoteleres van augmentar un 770% al maig a les Balears

El cinquè mes de l'any ha tornat a mostrar la cara més turística de les Illes

ARA Balears
1 min
En l'àmbit estatal les pernoctacions van caure un 64,3% a l'agost respecte al mateix mes del 2019

PalmaEl mes de maig d'enguany ha tornat a mostrar la cara més turística de les Balears. Des de fa dos anys, a causa de la pandèmia del covid-19, les xifres s'havien reduït dràsticament, però aquesta tendència ja ha canviat. Segons les darreres dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística, durant el mes de maig es van registrar 874.616 pernoctacions hoteleres als establiments turístics de l'Arxipèlag.

Aquesta xifra suposa un increment del 770,2% en comparació amb les dades recollides l'any passat, un moment en què encara hi havia certes restriccions sanitàries i no s'havien recuperat el turisme i el sector turístic illenc. L'INE ha detallat que del total de pernoctacions registrades durant el mes de maig a la Comunitat Autònoma, 782.211 han estat de turistes internacionals, mentre que les 92.405 restants són de viatgers de l'Estat que han pernoctat a hotels de les Balears. Pel que fa als apartaments turístics, durant el cinquè mes de l'any es van registrar un total de 187.970 turistes, 157.053 dels quals eren internacionals i 30.917, de l'Estat.

Així, durant el mes de maig el 37,89% de les places turístiques disponibles van estar ocupades, i quasi la meitat van rebre viatgers els caps de setmana. El darrer informe de l'Institut Nacional d'Estadística destaca també que Mallorca és l'illa que ha rebut més visitants el cinquè mes de l'any, mentre que Menorca ha estat l'illa que ha tingut un major percentatge d'ocupació de les places turístiques disponibles (56,3%).

stats