Economia 15/04/2021

La patronal del lloguer turístic preveu una ocupació d'un 70% a partir de juliol

Habtur destaca que hi haurà un major nombre de reserves a finals d'estiu

ARA Balears
1 min
Turistes a Palma.

PalmaL'Associació d'Habitatges Turístics de Balears (Habtur) preveu una ocupació d'entre un 70% i un 80% a partir de juliol a les Balears, que es prolongarà fins al setembre, segons ha explicat el seu president, Antonio Barceló. Aquest dimecres la patronal del lloguer turístic ha fet balanç de la Setmana Santa i ha assenyalat que els establiments que han obert (un 50%) han arribat a una ocupació que oscil·la entre un 60% i un 70%, i amb una estada mitjana de set dies. Habtur ha destacat que aquestes xifres són pitjors de les que es manejaven abans de la pandèmia i que ara venen "uns mesos de forta baixada".

Segons l'associació, serà de cara a finals d'estiu quan hi hagi un major nombre de reserves. Barceló ha afirmat que "tot dependrà de com es vagi gestionant la pandèmia, encara que en aquests moments es té una expectativa de tenir una temporada decent. El president de la patronal ha subratllat que hi ha dues "preocupacions" entre els empresaris del sector. Per una banda, la falta de connectivitat, ja que s'han cancel·lat reserves a causa de la falta de vols. Per l'altra, l'evolució de la pandèmia als països emissors.

Per part seva, el president de la PIMEM, Jordi Mora, ha apuntat que el Govern ha de posicionar les Balears com un destí segur i "al marge de les dades que s'ofereixen en el conjunt de l'Estat". En aquest sentit, Barceló també ha recalcat que "no s'han de ficar en el mateix sac els índexs totals de contagis dels estats amb la situació d'algunes de les seves regions", i ha afegit que "l'Executiu ha de llançar missatges positius sobre la situació de les Balears als nostres mercats".

stats