Economia 16/04/2019

Les Illes Balears, una de les comunitats que més es demoren a pagar els proveïdors

Les empreses que fan feina per l'Administració autonòmica tarden una mitjana de 49 dies a cobrar

Ara Balears
2 min
Balears, una de les comunitats que més es demora en pagar als proveïdors

PalmaL'Administració autonòmica de les Balears paga els seus proveïdors amb una demora mitjana de 49 dies, per sobre del termini legal màxim, de 30 dies, segons un informe de la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (Lliga) referit al primer trimestre del 2019 i publicat aquest dimarts.

En el conjunt d'Espanya, les administracions locals triguen una mitjana de 60 dies a pagar les factures, duplicant el termini establert per la llei. D'aquestes administracions, l'Ajuntament de Jaén és el que més temps tarda a pagar d'Espanya (una mitjana de 531 dies), la qual cosa significa que un autònom que fa una feina per a aquest consistori cobrarà 18 mesos després de presentar la factura. Dos ajuntaments andalusos més, Jerez de la Frontera i Granada, se situen com els més morosos del país, amb una demora de 198 dies (sis mesos i mig d'espera) en el primer cas i de 177 dies en el segon. Tres municipis més, també d'Andalusia, completen el llistat de mals pagadors: Algesires, amb 170 dies d'espera; Vélez-Màlaga, amb 143 dies i el Port de Santa Maria, amb 131 dies.

Per contra, els ajuntaments que fan una bona gestió de les seves factures i no només compleixen la Llei de morositat sinó que paguen en dues setmanes o menys són: Lugo (12 dies), Roquetes de Mar i Torrent, 13 dies, i Girona, 14 dies.

Encara que Andalusia té els sis ajuntaments que més es demoren a pagar a Espanya, l'Administració autonòmica destaca per ràpid pagament (27 dies enfront dels 30 que estableix la llei).

Els més bons pagadors són: Castella i Lleó, Galícia i Madrid, amb mitjanes de 23 dies, seguides pel País Basc (25) i Andalusia, Canàries i Navarra, amb 27 dies.

Per contra, Cantàbria continua sent la comunitat que més tarda a abonar les factures als seus proveïdors, amb una mitjana de 90 dies, per davant del País Valencià (53) i Balears i Múrcia, totes dues amb 49 dies de mitjana.

stats