Els turoperadors preveuen una "molt bona" temporada d'hivern per a Mallorca

Tot i els increments espectaculars que registren competidors com Turquia o Egipte, l'illa continua registrant una forta demanda per a la temporada baixa

Mallorca registrarà enguany una molt bona temporada baixa, segons les previsions donades a conèixer aquest dimecres pels responsables de les oficines de turisme dels principals mercats emissors durant una jornada organitzada per la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca.

Javier   Piñanes , conseller de  Turespaña  a Londres, ha destacat que les previsions del turisme britànic cap a Espanya i les Balears "tenen molt bona pinta". Tot i no poder donar més dades,  Piñanes  ha destacat que les aerolínies i  els tur operadors han fet una clara aposta per allargar la temporada, cosa que  tindrà  un clar benefici per a destinacions com Mallorca.

Tot i que veu alguns  factors  que introdueixen inestabilitat, considera que les dades són bones i que el  Brèxit  es tancarà amb un acord d'una manera o una altra.  Piñanes  ha assegurat que hi ha una clara confiança que tot quedi igual entre Espanya i el Regne Unit, "ja que hi ha molts de temes, com els acords aeris de cels oberts, la no necessitat de visats o la  targeta  sanitària  europea ", que interessen a les dues parts. Per això es mostra confiat  que  si no hi ha acord entre el Regne Unit i la Unió Europea els dos països arribaran a acords bilaterals.

Per la seva banda, l'adjunt al conseller de  Turespaña  a  Berlin Nicolás  Domínguez, ha destacat que, tot i que les previsions en nombre de passatgers cap a Balears en el mercat alemany estan una mica per davall que l'any passat, s'espera una molt bona temporada, ja que la despesa per turista s'ha incrementat.

Domínguez ha explicat que algunes destinacions competidores presenten creixements espectaculars, com el cas de Turquia, amb una pujada de les reserves per a l'hivern d'un 40%. Egipte també espera creixements de dos dígits.

En relació amb la connectivitat amb alemanya, que s'havia vist afectada amb el tancament d' Air   Berlin  i Lauda  Air , ha comentat que ja s'ha recuperat gràcies, sobretot, a  Eurowings , TUI  Fly  i  Easyjet , que fins i tot han possibilitat que hi hagi més connexions que anys anteriors.

En les jornades també hi han participat representants de mercats de llarga distància, en concret els responsables de les oficines de Nova York i Tòquio, que han recordat que aquests països han de ser considerats mercats complementaris.

El mercat nord-americà va aportar l'any passat 52.000 turistes a  Mallorca  i  prop  de 60.000 a Eivissa. Per a aquest exercici les expectatives són millors, ja que fins a l'agost ja  s' havien registrat a Mallorca prop de 47.000 viatgers d'aquest  país .

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF