Economia 15/11/2023

"No volem que els mallorquins pensin que el turisme els fa tenir una pitjor qualitat de vida"

La Federació Espanyola de Luxe aposta per un turisme basat en la sostenibilitat, l'esport, la gastronomia i els serveis

ARA Balears
2 min
L'entorn de la Seu és un dels punts habituals de Palma on hi ha aglomeracions de turistes.

PalmaLa Federació Espanyola de Luxe ha duit a terme una trobada a Mallorca per parlar de la situació del turisme a l'illa, la seva transformació, els nous formats turístics i la percepció que tenen els mallorquins de l'increment continu d'arribada de viatgers que es viu any rere any. Després que aquesta temporada turística hagin arribat a Mallorca quasi un milió i mig més de viatgers, des de la federació asseguren que fan feina per evitar que "els mallorquins pensin que el turisme els fa tenir una pitjor qualitat de vida".

Durant la jornada han explicat que aquest 2023, les Illes Balears s'han convertit en la segona comunitat autònoma de l'Estat que més turistes ha rebut, només per darrera Catalunya i amb un 18,5% del total dels viatgers que han visitat l'Estat, i en la tercera on més han gastat aquests turistes, per darrere les Illes Canàries i Catalunya. Tot i aquest increment i les mobilitzacions i manifestacions contra el turisme de masses que s'han viscut aquest estiu a Mallorca, des de la Federació Espanyola de Luxe han destacat la feina que s'està fent per acabar amb el mite que el turisme a les Balears només és "de sol i platja", i han destacat l'aposta d'institucions i hotelers pel turisme esportiu, gastronòmic i de servei.

D'altra banda, també han remarcat la importància de la transformació del sector turístic mallorquí cap a la sostenibilitat i la voluntat i feina feta per preservar l'entorn natural de l'illa. En la jornada han defensat el poder de la circularitat i la necessitat d'aconseguir un equilibri real entre el desenvolupament turístic i la conservació dels recursos mediambientals mallorquins.

Amb tot, des de la federació apunten la importància de potenciar el turisme de luxe i ampliar-ne notablement tant l'oferta com el nivell per deixar enrere la massificació turística i donar cada cop més pes a un turisme més sostenible, on l'esport, la gastronomia i els serveis guanyin terreny al turisme de sol i platja.

stats