Economia 22/03/2024

"El que no surt rendible per Setmana Santa és tenir moltes freqüències i que els vols vagin mig plens o mig buits"

El president d'Aviba, Pedro Fiol, assegura que, tot i que hi ha un descens en les operacions durant aquest període, això permet al sector "optimitzar-les millor"

ARA Balears
2 min
La zona d'arribades de l'Aeroport de Palma plena de turistes

PalmaMallorca se situa enguany com una de les destinacions espanyoles més demandades en l'àmbit mundial per Setmana Santa, juntament amb Sevilla, Madrid i Barcelona. De fet, els aeroports balears operen al voltant de 7.000 vols des d'avui fins al 7 d'abril, coincidint amb la Setmana Santa, tot i que el gruix de la connectivitat als aeroports preveu concentrar-se el darrer cap de setmana de març, cosa que repercuteix en un descens en els vols per Setmana Santa. Tot i això, la tònica és molt semblant a la d'altres anys, segons ha apuntat el president de l'Agrupació Empresarial d'Agències de Viatges de les Balears (Aviba), Pedro Fiol, en una entrevista a l'Informatiu Matí d'IB3.

"Aquest descens ens permet rendibilitzar. El que no és rendible és tenir moltes freqüències i tenir vols mig plens o mig buits", ha assenyalat, i ha afegit que el descens també permet al sector "optimitzar millor els vols". "Si un avió té capacitat per a 200 persones, doncs que vagi ple", ha expressat.

Pel que fa al perfil dels turistes, Fiol ha detallat que els alemanys i els britànics continuaran sent els més marcats, tot i que també s'observarà un augment dels turistes francesos. Així, assegura que els turistes alemanys serà més destacat durant la temporada alta, ja que la Setmana Santa coincideix també amb les seves celebracions, mentre que els turistes britànics contribuiran molt a la desestacionalització.

Així mateix, Fiol ha destacat que el sector té un bon pronòstic. "Les reserves estatals s'han incrementat un 15%. Aquí a les Illes no hem arribat a aquest percentatge, però hem tingut un creixement d'un 7%, i hi ha tota mena de destinacions", afirma Fiol, qui també ha remarcat que el període vacances de Setmana Santa permet que agafin importància altres destinacions, més enllà de les capitals europees, com ara Vietnam.

stats